Book Identification-Mining Robots som utvecklar och utvecklar känslor

3

Omkring tre år sedan tog jag en av mina klienter till biblioteket för en utflykt och jag började läsa den här boken. Jag har försökt att minnas namnet på den sedan dess. Snälla hjälp det är verkligen irriterande mig, jag har googled heck ut ur det och kan inte hitta den.

Det är något i framtiden, boken börjar prata om robotar som de skickat till en beboelig planet för att mina den för något de behövde. Efter år och år började robotarna utvecklas och utveckla känslor och saker så att de stänger ner det eller något. Inte riktigt säker på hur det binder in i boken eftersom jag bara läste de första 10 eller 15 sidorna.

I boken är alla läkare empati och huvudpersonen är en läkare. Det var allt jag fick.

    
uppsättning Tabitha Sherman 13.06.2017 23:32

2 svar

4

Det här kan vara "Lifemakerens kod" av James P Hogan.

Från Wikipedia:

About 1,000,000 B.C., an unidentified alien race sent out robotic factories to many worlds in their part of the galaxy to prepare for future settlement. One of those factory ships suffers severe radiation damage from a near-miss by a supernova and goes off course, drifting in space for a hundred thousand years before landing on the Saturnian moon Titan. Due to a malfunction in its database, it begins producing imperfect copies that begin to evolve on their own.

    
svaret ges 14.06.2017 01:24
1

Goliath Stone av Larry Niven och Matthew Joseph Harrington, sätts inom en snar framtid (ca 2028) och har nanobots som skickas ut i rymden för att mina en asteroid. Olika saker går fel, naturligtvis, och nano-botsna delas in i olika grupper. De får det gruvjobb som uppnås och att leverera metallerna, de uppfinnar / kopierar en reaktionsmotor för att få asteroiden i jordens omlopp.

Under tiden försvinner uppfinnaren av nanobotten, Toby Glyer, i Schweiz medan han illegalt botar cancer. (Han måste tjäna pengar för att leva något sätt.) Hans tidigare älskare, May Sherbourne Wyndham (hon blir riktigt trött på Triffid-skämt), har hittat honom. Hon var den sista personen han botade med cancer innan de fick springa för det.

Du kan kalla Toby en "doktor" (han är härdning av cancer) men hans riktiga passion är nanoteknologi.

Även om det inte är boken du letar efter är det en rolig läsning.

    
svaret ges 15.06.2017 01:35