Drivande Islands Gyllene Cirkel i oktober

5

Jag kommer att vara på Island i mitten av oktober, och jag skulle vilja besöka Golden Circle genom att köra runt det själv. Jag har aldrig varit där förut. Jag undersökte turer, men tiderna brukar inte fungera för mig. Jag landar på Island på morgonen kl 9 och jag tänker att jag skulle vilja köra ut, se sevärdheterna och stanna i Gullfoss-området på ett hotell för natten. Nästa morgon ser jag några fler sevärdheter och återvänder till Keflavík för en eftermiddag klockan 17:30.

Jag samlar temperaturen kommer att vara någonstans mellan -10 till 0 grader vid den tiden i Gullfoss. Det här är definitivt inte sommartid, men jag är ingen främling att köra i den här typen av väder i Nordamerika.

  • Är hyrbilar anpassade för denna typ av körning? Vinterdäck? Ska jag behöva en 4x4 eller SUV, eller kanske regelbundet bilarbete?
  • Kommer det att finnas hjälp om det behövs? t.ex. Jag planerar att köra den väl reste gyllene cirkeln runt. Gissa det kommer mycket trafik på denna rutt.
  • Finns det "gotchas" med att hyra en hyrbil och köra den här vägen denna årstid?
uppsättning Roxy 14.09.2018 20:55

1 svar

5

Are rental cars geared up for this kind of driving? Winter tires?

Hyrbilar är starkt anpassade till turister och är avsedda att tas till välkända turistplatser på huvudvägnätet. Hyresföretag kommer att ha säsongsmässigt lämpliga däck.

Will I need a 4x4 or SUV, or might a regular car work?

De flesta av den isländska befolkningen driver kompakta bilar och 4x4 (särskilt de tunga) som används oavsiktligt av turister. De flesta av motorvägarna är traversabla med kompaktbil. (Antar vägen är öppen och inte omedelbart efter ett snöfall. F-vägar är ett undantag som är mer som landsbygdsspår i motsats till motorvägar). Men i många fall skulle det lilla segmentet av vägar som förbinder huvudvägen till en turistplats som vattenfall eller synvinkel vara svårt i en icke-4x4. (Exempel på vägen för att nå Dyrhólaey fyr.) Som sagt, minns jag inte några sådana segment på Guldcirkeln.

Will there be help available if required? e.g. I plan to drive the well-travelled golden circle round. Guessing there will be lots of traffic on this route.

Ja. Många isländska människor bor i / nära Gyllene Cirkeln och rutten är väl resad av turister och lokalbefolkningen. Min påminnelse är att celltjänsten är rimligt bra där också. Detta är inte fallet med alla vanliga turistattraktioner. Dettifoss eller ringvägen mellan Höfn och Djúpivogur ligger ganska långt från någon lokalbefolkning.

Are there "gotchas" with getting a rental car and driving this route this time of year?

Inte riktigt.

  • Island använder europeiska / internationella skyltstandarder. En nordamerikan föraren borde få bekantskap med dem. (t ex förstå Begreppet prioriterade vägar, de regler som gäller inom stadens gränser vs utanför.)
  • Island har trafikcirklar som inte är särskilt vanliga i Nordamerika.
  • Island har envägsbroar. Lärande etiketten (bilar som reser i riktning mot bilar på bron har rätt) krävs.
  • Island biluthyrning levereras med alla typer av tilläggsförsäkringar (t.ex. grusförsäkring) som inte är vanliga någon annanstans i världen.
svaret ges 16.09.2018 19:45