Var det Zions styrande råd också den nya Zion-fröpopulationen?

5

I Matrix Reloaded frågar Neo rådet Hamann, i en till synes ganska meningslös retorisk jab, varför finns det bara gamla män på rådet.

Senare i filmen lär vi oss att Syftet är att komma in i källan och sprida sin enhet till resten av matrisen, medan staden Zion systematiskt är folkmordad. Innan han går får han att välja några nummer (20?) Frömänniskor för att börja repopulera nästa iteration av Zion om cykeln fortsätter.

Är anledningen till att det inte finns några ungdomar i rådet att de är de ursprungliga fröerna? Är rådet Hamann in på det? Vet han om säkerheten för det inkommande folkmordet? Det kan ge lite färg till några av hans rationaliserande prat om humant-maskinkodpendens.

    
uppsättning ziggurism 26.07.2018 04:55

2 svar

3

Det verkar mycket osannolikt. Alla goda bevis är att den nuvarande iterationen av Zion är ungefär ett hundra år gammal. Även om det antagits att den tid det tog för The One att hitta / hitta Zion efter att ha släppt "frön" var försumbart, är ingen på rådet någonstans nära den gamla.

Morpheus: No, I stand here without fear because I remember. I remember that I am here not because of the path that lies before me but because of the path that lies behind me. I remember that for 100 years we have fought these machines. I remember that for 100 years they have sent their armies to destroy us, and after a century of war I remember that which matters most... We are still here!

Detärmertroligtattdetintefinnsnågraungamänpårådeteftersomdeuppenbarayngre-kandidaternafördessaledarroller(Locke,Morpheus,etc)arbetarmestadelssomkaptenerideolikahovershipsnaelleraktivtengageradeiförsvaretavstadeniställetförattsittaruntochgörainternpolitikomhurmångaduscharmedborgarnakantapervecka.

    
svaret ges 26.07.2018 07:42
0

När Neo möter arkitekten i Matrix Reloaded , är en del av deras utbyte följande:

Architect: The Matrix is older than you know. I prefer counting from the emergence of one integral anomaly to the emergence of the next, in which case this is the 6th version.

TV Neos: Ones before me? What are you talking about?

Neo: There are only two possible explanations, either no one told me, or no one knows.

Architect: Precisely.

https://www.matrixfans.net/movies/the-matrix-reloaded/transcript/

Som Neo noterar är det enda sättet han inte vet om cyklerna om någon var tyst som visste eller folk inte visste. Det är uppenbart, när du ser scenen, att han avvisar tanken på att någon i Sion visste och höll det hemligt, eller till och med kunde hålla det hemligt. Således får de inte veta.

Det finns också sättet att det skrevs. Det är ganska stereotypt att när en karaktär presenterar två möjligheter, och de är allvarliga, den som de tror är sanningen är vad de ger andra. Det är därför som i detektivfiction du ofta ser något som:

"Det är möjligt att Bob dog av naturliga orsaker. Eller han kunde ha blivit mördad."

Du vet att den andra är vad personen tror. När det gäller matrisen är det andra alternativet "Ingen vet" möjlighet.

Således är den klara implikationen alltså att ingen i Zion (dvs ingen människa alls) är medveten om cykeln tills Neo berättas.

    
svaret ges 26.07.2018 18:17