HVAC blåser plötsligt rumstemperaturluftkompressorn, fläkten tänds fortfarande

2

Jag har för avsikt att ringa till en reparatör, men jag vill bara göra att jag har utmattade möjligheter som inte medför att man brister i kylmedierna. A / C fungerade igår utan problem (utomhustemperatur i över 90-talet), men idag började det blåsa rumstemperaturluft från ventilationsflödet under dagen (~ 85 ° F inuti, utomhus igen i de över 90-talet) och samma sak på natten (~ 85 ° F inuti när yttre temp var 70 ° F).

  • Utomhuskondensorfläkten är i drift
  • Termostaten är inställd på "Cool" och "Auto" -fläkten (och det finns ingen värmepump)
  • Utanför enheten är ren, fri från skräp, tillverkad 2004 (Duncan)
  • Inomhusfilter är ganska rent; inga uppenbara luftflödesproblem inuti
  • Kompressorn tänds och värmer upp till en yttemperatur på ~ 130 ° F (kanske varmare, det hade inte varit för länge innan jag kollade)
  • Den större, lågtryckta isolerade linjen är mycket het med kompressorn (närmast 6 tum rör var ~ 115 ° F) och omgivningstemperatur ca 1 fot från kompressorn (~ 90 ° F); den mindre högtryckslinjen var också het
  • Det finns inga synliga tecken på läckande kylmedel. Inget av rören är coolt, än mindre frysande

För det mesta är jag bara förvånad över att det bröt så plötsligt, men allt jag kollade verkar fungera. Några vanliga problem med kablar som överensstämmer med dessa symptom? Eller kan dåliga kompressorer uppvisa dessa symptom?

    
uppsättning Tahlor 11.07.2018 06:50

2 svar

0

Det var kompressorkondensatorn. Jag förstår inte riktigt varför kompressorn var varm-jag mätta temperaturen på natten före och efter körningen av A / C och det var ca 30 ° F varmare efter att ha körts. Jag måste bli galen.

    
svaret ges 11.07.2018 21:58
2

Om det slutar kylning plötsligt min bästa gissning skulle vara kompressorn. För att vara mer exakt är det antagligen sugventilen bruten. Hur som helst måste enheten bytas ut.

    
svaret ges 11.07.2018 11:47