Kitchen tänds med exklusivt PAR20 spotlights, hur kan jag minska skuggorna?

1

På någon gång kan någon installerad 6 lampor som accepterar PAR20-lampor i mitt kök.

Det verkar som om PAR20-lampor är spotlight, vilket innebär fokuserad belysning, vilket innebär skuggor överallt. Skuggor är inte vad du vill när du hugger upp mat, det är verkligen svårt att se där inne.

Den bredaste strålvinkeln jag kan hitta på dessa lampor är 50 grader. Jag vet inte om jag ens kan gå vidare på grund av husen.

Jag försökte passa en PAR30-lampa där inne men det skulle inte passa. Jag kunde få den att passa om jag tog bort trimmen, men då var det omöjligt att fästa trimmen igen.

Vad är mina alternativ?

    
uppsättning kavisiegel 29.12.2018 21:33

3 svar

0

What are my options?

Fler ljuskällor belyser arbetsytorna från ett mycket större antal vinklar.

För en LED-tidsålder var ett bra sätt att belysa ett rum som ett kök att ha ett 6 fot / 2 meter långt lysrör i taket parallellt med de huvudsakliga arbetsytorna och en serie kopplade lysrör under varje vägg -skåp. Detta arrangemang säkerställer att ljus når arbetsytorna från både främre och bakre och från en mängd olika vinklar.

Du kan köpa LED-stripljus som duplicerar detta förnuftiga arrangemang.

Jag tror att det blir väldigt svårt att skapa något så effektivt över ett stort område om du bara använder sex typiska PAR20 eller MR16-lampor.

Fotnoter:

E26 är 26 mm diameter Edison Skruv (ES).

    
svaret ges 29.12.2018 23:03
0

PAR "20" är lampans diameter. Enheten är åttor av en tum, så 20/8 = 2,5 ".

Brännvidds spridning är en lampans parameter. De varierar från 8 grader (strålkastare) till 120+. Nakna glödlampor är en 360 graders sfär i alla fall utom LED, det är en 160 graders kotte. Det tar bara lite linsering för att få lysdioderna att sparka vinkeln du vill ha.

Med halogener behöver de en reflektor att fokusera. Du får två ljus, det ofokuserade direktljuset från glödlampan och det fokuserade ljuset studsar från reflektorn.

Du bör inte ha några problem med att få LED PAR20s med en vinkel du väljer. Det kan inte spridas längre än vad höljet tillåter, det vill säga att spränglampa på innersidan av höljet inte är användbar.

Om din bas är E26 (26mm diameter), det är den klassiska Edison-basen som är universell i Nordamerika. Det, eller E10 ljuskrona, är de enda två baserna jag skulle vilja använda. Någon annan bas, lamporna kommer att vara dyra och av begränsat urval. Men det innebär att du går med en annan bas så att du kan använda en adapter som tar plats, så att lampan kan hänga sig lägre, ta bort höljet och låta dig använda en bredare båge. De gör E26 till E26-adaptrar, de har vanligtvis dragbrytare på dem.

    
svaret ges 29.12.2018 23:36
0

När jag letade efter "glödlampor med fast hölje" fann jag att detta faktiskt existerar! För en PAR20-lampa är huset ett 4 "-hus. De säljer en produkt som kallas" LED Inbyggd Retrofit Downlight ". Du skulle ta bort trimmen som redan är installerad, koppla in en pigtail och skjut in de nya höljeskålarna antingen genom gapet mellan gips och befintliga bostäder, eller direkt i befintliga bostäder om det finns tillräckligt med fjäderspänning. Förhoppningsvis landar den platt?

Jagbörjadeocksåtittapåadaptrarsåattjagkundeläggainandraformatlampor.DetverkarsomomtrådensnamnpåPAR20-lampanheterE26.DetfinnsadaptrarsomgårfrånE26tillGU10,vilketärpluggenmedde2småprongarna.LampornasompassardetskullekallasMR16.Adapternhamnaruppmedglödlampanmedca1", och strålen på MR16 går så bred som 60 grader. Jag tror att det här skulle vara det billigare alternativet, men något mindre effektivt för att minska skuggorna.

    
svaret ges 29.12.2018 21:33