Kan jag flyga med en guldstång?

76

Kan jag flyga med en guldbar i en God leverans ? Jag har det intyg som jag har fått med det.

Jag har tittat på Google och fann ingenting som föreslår att det är ett förbjudet föremål på ett flygplan. Det ligger under den vikt jag får bära personligen. Jag tar det till Moskva, som flyger från Heathrow med BA.

    
uppsättning Ulkoma 08.07.2015 23:31

5 svar

80

Kanske inte exakt svaret på din fråga, men enligt den här webbplatsen (se avsnitt XIV, 71 kap. HS-nummer 7108131000), införs en tull på 20% vid import av guldstänger. Så om du inte har 5,3 miljoner rubel till hands för att betala tullen (eller kan bryta undan en femtedel av baren), förvänta dig tullmyndigheterna att hålla fast vid din guldbarna tills du kommer upp med pengarna. Var noga med att få kvitto!

    
svaret ges 09.07.2015 04:30
65

Det är tillåtet, jag har personligen sett en passagerare som bokade en plats för en väska. Jag frågade då passageraren och han sa att det var guld. Jag var en operationsflygvakt.

Jag kommer inte heller ihåg några regler om att förbjuda guld ombord, (från luftfartssynpunkt) om det inte var i form av en kniv som jag antar. Bara kolla med det flygbolag du flyger med om de har särskilda regler om det (jag tror inte att de skulle).

Slutligen, se till om tullbestämmelserna i destinationslandet, det är vad jag skulle oroa mig för.

    
svaret ges 09.07.2015 00:18
36

Anecdotiskt, du kan köpa guld på en varuautomat i Abu Dhabi flygplats , i den utgående terminalen. Även om politiken på destinationer kommer att variera, är det högst osannolikt att de är olagligt olagliga medan de säljs på en flygplats.

Gold-bankomater finns tillgängliga över hela världen - inte säker på att jag skulle ha trott det om jag inte hade sett det själv när jag gick igenom Abu Dhabi! :)

    
svaret ges 09.07.2015 22:14
20

Du bär en halv miljon dollar i guld på din person och du flyger in i ... Ryssland? Håll ett skarpt öga ut.

Som Nate påpekar måste du betala en importtull i Ryssland, men det finns uppenbarligen inga restriktioner på den brittiska änden. I USA måste du förklara det. Förra året kom jag in i en otäck inlöpning med ICE som var övertygad om att jag exporterade valuta.

Min forskning motsvarar din: ingenting om att bära metall på planet. Jag tänker mig att komma igenom säkerhetscheckpunkten kommer dock att vara ett problem. Guld är ganska ogenomträngligt för röntgenstrålar.

    
svaret ges 09.07.2015 05:46
12

Inte precis din destination, men Werner Rydl blev arresterad i Brasilien när han bar ett bar av guld .

Även andra har varit arresterades när de inte kunde snabbt ge upphov till det guld som de bär.

Eftersom du sa i en kommentar att du bara ska transportera guldet men du är inte ägare till det ... Du skulle vara en mule , eller, om du var i Brasilien, mula .

    
svaret ges 09.07.2015 15:47