Beethoven: Var George Newtons yrke ekonomiskt trovärdig?

1

I filmen "Beethoven" var George Newton en entreprenör för luftfräschare. Faktum är att han och hans fru i "Beethoven's 2nd" fick ett lånelån för att fortsätta sin verksamhet med sitt hus som säkerhet.

Min fråga:

uppsättning Jim G. 16.05.2014 21:58

1 svar

1

Ska ta ett skott i mörkret här med risken för nedröstningar, för även om jag inte minns filmen så bra så är det så otroligt intressant fråga med tanken bakom det.

Enligt en citat på Wikipedia

Global retail sales of air care products were valued at more than $6 billion in 2006 and are forecast to reach $7.3 billion by 2010.

källa

Jag försökte hitta ytterligare marknadsdata men du måste betala för de rapporterna och jag är inte villig att göra det för att svara på din fråga.

Så, kort sagt, ja, det är säkert möjligt men jag tror att frågan borde vara sannolikt? Pengarna är där, så varför inte?

Jag minns inte hans situation men här är några scenarier:

Startups då var inte som de är idag där investerare chomping på bit för allt som ser ut som en start. Därefter var din bästa satsning att bygga några prototyper så snabbt och billigt som möjligt och sälja dem till ett företag som P & G (eller lämplig stor industriproducent). Denna process kan ha gått tillvägagångssättet för att förvärva ett patent och licensiera det till en tillverkare också.

Det finns möjligheten att han köpte produkter grossist och sålde dem detaljhandel som mellanhand som gör någon form av drop-shipping setup. Massor av framgångsrika människor har byggt sin rikedom med hjälp av denna metod. Titta på Avon, Gold Canyon / Yankee ljus, Amway och massor av andra MLM spelningar.

Så ja, det kan vara. År 1993 skulle huset du nämner vara $ 2m bara vara $ 1,25m, men luften freshener industrin kunde ha varit på $ 4,3b. Obs! Jag får mina siffror från en inflationskalkylator, så de är bara uppskattningar och inte faktiska marknadsdata.

    
svaret ges 17.05.2014 02:46