How kompenserar du din spelmästare? [stängd]

33

Det är ganska vanligt att se spel (speciellt D & D) välj någon som kula-swallower - en spelare blir den emuleringsmotor som spelet körs på. Betet är förmågan att ta ansvaret för spelet, och vara regel skiljeman, domaren och annars mästaren i spelet. Priset är en stor del av arbetet (och ändras ofta) i samband med förberedelserna för varje spelupplevelse och med att köra den.

Hur kompenserar du din GM för hans hårda arbete? Kompenserar du honom alls? Är GM: erna hyra vanliga var som helst (utför GM-avgiften i utbyte mot faktiska betalningar)?

    
uppsättning blueberryfields 25.08.2011 21:40

12 svar

56

Jag är belönad genom att ha en konsekvent och entusiastisk grupp av spelare, villiga att delta regelbundet i många år. De spelar in våra spel som bloggar, ber om mer när jag är tom för en natt och omarrangera sina scheman för att försäkra att de kan delta.

De behandlar spelet med respekt, de tar risker (inom gränserna - jag kommer aldrig att få dem att spela Grey Ranks eller Steal Away Jordanien ) och spela deras karaktärer till kanten. De litar på mig och varandra. De gör historien tusen gånger bättre än jag någonsin kunde ensam.

    
svaret ges 25.08.2011 22:15
14

Som ett inköpsmedel är de saker som gör mig lyckligast när jag får konstruktiv feedback, spelarna berättar för mig vad de tyckte om och tyckte inte om. Jag uppskattar också mutor.

    
svaret ges 25.08.2011 21:53
10

För mig skapar jag historien och utmaningarna och reagerar på vad mina spelare gör är huvudkällan av roligt (och därigenom belöning). Men nyligen har jag bett mina spelare att bidra till att köpa de äventyrsbanor vi använder, så de (plus alla förnödenheter jag använder överblivna pengar att köpa) är tekniskt mina efteråt.

Kort sagt kompenseras jag i roligt och förnödenheter för att producera mer roligt.

    
svaret ges 25.08.2011 23:15
8

Jag spelar i en grupp där alla är en DM för sitt eget spel. Vi spelar ett äventyr, sedan byta till en annan DM / GM / Referee / Storyteller. Om ett spel fortsätter tillräckligt länge tenderar vi informellt att ge DM rätten att välja vem vi beställer middag från. Om någon inte starkt håller med varandra tenderar vi att beställa vad det är DM vill äta.

Immateriella tillgångar är emellertid den huvudsakliga DM-valutan. Eftersom gruppen har varit tillsammans i mer än 10 år tenderar vi också att ha tecken / grupper som har betydande inlösen från spelare och Modern Nights Vampire Chronicle vi har pågått har pågått sedan 1999 eller så och berättaren reagerar bara på vad tecknen gör. Vi, spelarna, tenderar att ge det mesta av plottet i det spelet. Några av våra idéer är så galen, berättaren beror bara på skurkar och sitter tillbaka och skrattar åt oss.

    
svaret ges 25.08.2011 23:24
7

Det finns ingen bättre ersättning än att visa respekt för den uppgift som din GM utför. Visa respekt för den historia han väver. Visa respekt för de karaktärer han efterliknar, för de strider han utför och för miljön som han har tänkt.

De flesta GM som gillar sin uppgift söker inte eller ens vill ha någon ersättning än en grupp spelare som deltar i sessionerna och hjälper till att bygga en bra historia från den. Spela din karaktär enligt hennes beskrivning (det kallas * roll * spelar trots allt) och inte vidta några åtgärder som kan skada din karaktär som ett personligt brott.

Kompensation kommer från spelargruppen att prata om händelser som händer i historien som om de hade hänt i verkligheten, från dem att komma ihåg hur de samarbetade för att lösa ett uppdrag eller vinna en kamp, bilda dem prata om skurkarna utgör historien som om de var deras egna nemesis och från dem som kommer tillbaka till nästa session, även när i den sista ett dödade och resten skulle fly att lämna sina mest värderade ägodelar.

Respekt, vänskap och gott skratt är vad din GM mest kommer att uppskatta.

    
svaret ges 24.09.2011 14:58
6

GM är också en spelare och kan ha mycket kul i sessionen. Det är väldigt givande att se spelarna avslöja historien, du vet redan. Att skratta åt sina misslyckade försök och ge subtila tips om de fastnar. : -)

    
svaret ges 25.08.2011 23:13
6

En sak som vår grupp har gjort är en alternativ som GMs över samma tecken / värld. På så sätt kan alla spela, du kan ha flera långsiktiga händelser på gång, och alla får uppleva GMing. Du måste lita på alla i din grupp att inte ge ut supermajora saker, eller ändra världen på enorma sätt (eller du kan bara ångra saker som den här nästa gång du GM). Jag har funnit att det är ett bra sätt att hålla spel fräscha för alla.

    
svaret ges 26.08.2011 00:55
6

"Tack för din tid, jag hade kul." är vad jag vill ha som kompensation. Om jag misslyckades så skulle jag vilja att en spelare diskuterade med mig varför de inte hade roligt utan rädsla för vedergällning, framför andra eller bort från bordet vid behov. Syftet med spelet är att slutföra äventyret men avsikten är att du ska ha kul att göra det.

    
svaret ges 26.08.2011 16:46
4

Vi vänder oss om att köpa böcker. Valet påverkas starkt av vad kampanjen behöver och vad GM vill ha. Och efter att ha köpt dem, låter vi GM låna dem i ett par veckor för att läsa igenom dem och förbereda den relevanta delen av kampanjen.

Vi roterar genom gruppen, och varje medlem köper en bok som de gillar det kommer att gynna kampanjen (ingen vill fastna med en bok som de inte vill ha).

Exempel: (GURPS) GM köpte Magic, jag köpte Low-Tech, min vän kommer förmodligen att köpa Mass Combat, etc.

    
svaret ges 26.08.2011 15:43
2

GMing är en egen belöning. Skapande får jag mycket mer av GMing än att inte spela.

Men det fungerar inte alltid så bra ekonomiskt. I det förflutna har jag försökt att ge spelgåvor till mina GM. Det var aldrig en formell sak, som att jag var tvungen att spendera $ n dollar per y timmars speltid. Men jag köpte ofta böcker eller målade minis till min GM om födelsedagen eller semestern.

    
svaret ges 26.08.2011 19:47
2

Som en spelare har gåvor till långvariga GM, särskilt när de går i pension, inkluderat alla spelare som chippar in för en graverad tinktank. Att GM är en stor äkta öldricker, så han tyckte om det, och det var inristat med partnamnet (som tyvärr var The Gland Society) - fråga inte).

Som en GM är hjärtligt tack från spelarna det jag är mest efter. Om de har haft en strålande tid och vill göra det igen, är jag glad. Ibland har de köpt mig en fin metallsticka, eller senare för en kampanj i Greyhawks tiotalhertigdom, de fick mig en uppsättning d6 med Tenh Crest i stället för "1". Jag förväntar mig inte gåvor som de, men de är underbara när de dyker upp.

En gång en tioårig spelare, son till ovannämnda GM, gav mig två underbara d8s (som han tydligt ville behålla och lika tydligt kände att jag borde ha) som jag också skattar.

    
svaret ges 31.08.2011 13:50
1

Först och främst, eventuell ersättning i vilken valuta som helst; vare sig det är socialt, ekonomiskt, materiellt eller emotionellt, är / borde vara direkt i förhållande till den mängd ansträngning som "bullet-swallower" framläggs. Jag är lite förvånad över att detta inte har kommit upp. Om GM är en figurhuvud med premade moduler på en köpta kampanj med ett RAW-köpt spel, är det väldigt annorlunda att GM som har en tusensidig wiki om sin homebrew-värld och sin egen regler. Gm som lägger en timme prep per session borde förvänta sig en annan avkastning än GM som lägger fem timmars arbete i varje session.

För det andra kommer också den sociala aspekten i spelet. Finns det en stor historia med delat spel, eller är det en ny kampanj? Vad är den känslomässiga investeringen i karaktärerna? Är mötena sociala evenemang med vin, middag och makar som följer med för att göra tyst uppdrag och hela gruppen är vänner utanför spel, eller är det en koks och pizza-session med personer som knappt känner varandra?

För det tredje; hur investerat är spelarna i den gemensamma skapandet av spelet? Skriver de långa backstories och knyter saker till GM-bakgrundsarbetet, hjälper honom att krossa områden och skapa en web av konturitet; eller har vi Bob II fighter?

Som backstory har jag blivit betald några gånger tillbaka efter college, och det var ett helt årtionde där en av mina grupper betalade alla mina resekostnader, eftersom jag bodde några stater borta från den gruppen.

    
svaret ges 26.08.2011 19:14