Riding your Sorcerer bekant som Pixie

8

Jag är för närvarande på väg att avsluta min Pixie Sorcerer Character och jag ville temat honom om tanken att han faktiskt är för lat för att flyga själv, så istället rider han sin Storm Talon vart han än går. Jag är inte säker på reglerna, så jag checkade ut den här tråden , där det anges följande:

Arcane Casters: How to ride your Familiar:

All this requires is the Familiar Mount ritual (Which you must cast yourself), and a little imagination as to how it works for some familiars. How exactly DO you get a saddle on a Tiny Gelatinous Cube? Note that this ritual does not actually turn your familiar into a mount, and thusly does not allow your familiar to use mount slot items

Den berömda Mount Ritual anger:

Your familiar grows to Large size and can accommodate you as a rider, and it is in active mode for the duration. You can end the ritual by returning the familiar to passive mode with a minor action. If the familiar takes damage equal to 5 + one-half your level or more, it returns to its normal size and to passive mode.

Men eftersom min karaktär är en pixie och därför betraktas som liten, undrar jag om jag ens skulle behöva den berömda Mount Ritual, eftersom Storm Falcon anses vara liten och är så större än jag, så det borde rymma min storlek enkelt.

Sammanfattningsvis är min fråga följande: Finns det några regler jag inte anser eller misstolkar för denna fråga? För just nu verkar det som om mitt Pixie skulle kunna montera och rida på sin Storm Talon utan att behöva använda antingen ritualen, sadlarna eller någonting i allmänhet.

    
uppsättning FLClover 31.01.2014 14:31

2 svar

9

* Du behöver inte behöva ritualen, MEN *

Det finns inga regler som kräver att du tar ritualen. Du kan köra din bekanta så länge som den är i aktivt läge (det ger verkligen ingen mening för att den ska rida i passivt läge). Även om du kanske hör till din DM om det faktum att det bara tar platsen för en liten varelse.

Med detta sagt är din bekant en minion enligt normala regler (den har 1 träffpunkt, missad attack inte skadar det, det skulle förstöras om det drabbas av en attack som skadar). Så genom att göra det till ditt berg riskerar du att det förstörs ganska regelbundet.

Fördelen med ritualen till dig är i princip att din minion får lite mer HP och förstörs inte när den skadas.

    
svaret ges 31.01.2014 15:47
1

RAW, du kan rida någon villig varelse en större än dig. Tekniskt sett kan en Halfling använda en Dwarven Fighter som en montering. Så länge du är bekant är en storlek större, så är du bra. (Det är därför som ritualet gör det stort - för medelstora tecken.)

    
svaret ges 31.01.2014 20:23