Hur minskar saltheten i fläskköttbullar?

3

Om jag kokar salta köttbullar i lågt natriumtomatjuice eller sås skulle det minska saltheten i köttbullet?

    
uppsättning Richard 09.08.2015 00:07

3 svar

3

Det enklaste sättet att göra smaken av köttbollen mindre salt är att göra tomatsås lite sötare än vad du normalt vill ha den.

Ett annat alternativ är att göra såsen lite kryddig. Både sötma och spiciness kommer att sänka tungans uppfattning om saltighet.

Observera att det inte kommer att göra köttbullarna märkbart mindre saltiga själva. Detta gömmer bara saltigheten, så om du försöker sänka natriumet på grund av kostbegränsningar, kommer det inte att hjälpa till i det avseendet.

Om köttbullet är så salt att den söta / kryddiga såsen inte maskerar den, kan du återanvända köttbollen på andra sätt. Några idéer inkluderar:

  • Bryt dem upp i små bitar och strö över en sallad (behandla det som hur vissa människor behandlar baconbitar i en sallad).
  • Försök att äta köttbullarna i en smörgås med den söta / kryddiga tomatsåsen. Sandwichbröd är mycket neutralt i smak och kan hjälpa till med saltheten.
  • Bryt i bitar och lägg till en bakad pastarätter.
  • Lägg till det i en grönsaks- eller nudelsoppa.
svaret ges 09.08.2015 01:05
1

Ja, att laga en salt köttbull i en låg natriumsås kommer att minska saltigheten lite eftersom vissa av saltet kommer att kokas ut, men effekten blir inte så mycket. Om du vill prova det bör du komma ihåg att konserverade tomater har lagt till en hel del salt (det hjälper till att bevara dem), så det är bäst att du gör en färsk tomatsås.

    
svaret ges 09.08.2015 21:30
0

Du kan suga dem i vatten för en stund och skölja bort lite av det. Kan göra två tre gånger. Eller koka det ut men det kan göra dem tuffare.

    
svaret ges 29.01.2016 19:52