Hur hittar jag min basangreppsbonus?

4

Jag har precis börjat Pathfinder RPG och jag designar en nivå 1 tecken. Hur hittar jag min basattackbonus? Jag har kärnregeln men jag är ganska förvirrad.  statistik: Str 16 Dex 15 Con 15 Int 12 Wis 12 Cha 13 Half-Orc Fighter med Battle Axe, kort båge och bra klubb. Feats är Dodge (Combat), Point-Blank-skott och blixtreflexer. Vänligen hjälp och tack så mycket!

    
uppsättning CornDawg 17.08.2017 03:44

2 svar

9

Varje klass har ett bord som visar basattackbonusen (eller BAB ) , Basbesparingar och speciella förmågor på varje klassnivå. Så, om du bara har nivåer i en klass, tittar du på BAB-värdet på den tabellen. Fighter 5 får till exempel ett BAB-värde på +5, och Cleric 4 blir +3. De flesta klasser får antingen +1 eller +0 BAB på första nivån.

Om du har nivåer i flera klasser eller rasen hit tärningar av någon anledning, är processen lite mer komplicerad - du tittar upp BAB-beloppet för varje klassnivå och träffar tärningar du har och summerar dem tillsammans för din totalt BAB. Till exempel, om du är en Fighter 5 / Cleric 4, blir din totala BAB +8.

För att beräkna din faktiska attackbonus för en specifik angreppstyp lägger du sedan till några andra modifierare som är inblandade i BAB, till exempel för den berörda staten (Str för melee eller Dex for missil, i allmänhet).

I ditt specifika fall, om du är nivå 1, blir din BAB +1. Din attackbonus med melee-vapen (Ax och Great Club) blir din BAB med +1 plus din styrka modifierare på +3, för totalt +4. Din attackbonus med missilvapnet (kort båge) blir BAB +1 plus Dex +2, för totalt +3. Vid 30 'eller mindre kommer Point Blank Shot att lägga till en extra +1 attack bonus med bågen, för totalt +4. Din GM kan tillämpa olika andra specifika modifierare under kamp (en sannolikhet att komma upp är en -4 straff för att skjuta in i melee som < shot-combat-final / "> Precise Shot kan ta bort).

    
svaret ges 17.08.2017 07:37
-4

din basangreppsbonus är inte densamma som din attackbonus. Tänk på det som en bas militär soldats lönecheck. De får alltid så mycket pengar per månad, men om de får specialutbildning får de betalda bonusar, så deras inkomster går upp under vissa omständigheter.

Som en Fighter är din basattackbonus alltid din nivå för den första attacken och din nivå -5 för den andra attacken, nivå -10 för den tredje attacken, och så vidare. Medan din styrka ger dig en +3 bonus till nivå 2 +2, totalt +5, skulle din basattack fortfarande vara +2. Du måste vara nivå 6 innan du får en andra attack. Du använder inte din styrka bonus för att beräkna hur många attacker per runda du får.

En start (nivå 1) Fighter får 1 extra prestation, Dodge,

En nivå 1 får 1 extra prestation, Point Blank Shot

En nivå 2 (Endast fighter) får 1 extra prestation, Lightning Reflexes

Om du inte är nivå 2, att du är en halv Orc innebär att du inte fick en tredje prestation och måste ta bort en, eftersom bara människor får en bonusupplevelse.

    
svaret ges 17.08.2017 05:06