Locating HVAC Breaker För att byta termostat

1

Jag vill installera en smart termostat i ett enda familjehus byggt 1997 (södra Kalifornien). Min fråga är att jag inte kan tycka att hitta brytaren för HVAC-utrustningen. Jag kunde bara hitta en enda panel för huset och det finns en 50A 2-polig växel märkt "A / C", men efter att ha stängt av den kretsen kan jag fortfarande köra luftkonditioneringen och värmare (jag är inte 100% vissa luftkonditioneringsapparater pumpade fortfarande ut kall luft eftersom jag inte väntade tillräckligt länge, men det var ett utkast på ventilationsluckorna. När jag sprang värmaren kunde jag känna igen utkastet och luktar hetluften igen). De enda andra 2-poliga omkopplarna är märkta torktumlare och ugn (30A respektive 20A, och jag är benägen att tro på dem men jag testade inte med dessa brytare avstängd än). Jag märkte att det finns en "utlösningsbrytare" på utomhusenheten, men min förståelse är att det bara är en manuell avkoppling för service och är inte tänkt att vara en brytare för kretsen? (om du inte har märkt ännu, är jag inte så kunnig när det gäller dessa saker). Det verkar finnas en annan panel som ligger strax under gasmätaren (eller som en del av gasmätaren) som ligger intill brytpanelen, men den är låst (även om låset inte ser officiellt ut - jag kan bara klippa låset för att se vad som är bakom panelen). Jag hoppades att jag skulle undvika att bläddra i blåsorna, och jag skulle bli förvånad om HVAC-utrustningen körde på en av de andra brytarna, eftersom de inte verkar ha kapacitet.

Jag kommer att nämna att termostaten har en bygel mellan Rc och Rh (C, W, Y och G alla anslutna). Jag tror att det finns ett backup-batteri i befintlig termostat men min förståelse är att alla komponenter kommer att få ström från transformatorn som matar Rh, vilket skulle motsvara en brytare på brytaren (eller är det universellt som Rh matas från HVAC-utrustningen körs på en högre kapacitetskrets)? Jag antar att det bara är en kontrollkrets så det behöver inte rita 240V @ 50A och så går det säkert igenom en av de mindre 1-poliga brytare? Kanske var AC-enheten avstängd när jag vred omkopplaren men kontrollkretsen, fläkten och värmen löper igenom olika brytare? Om så är fallet behöver jag bara hitta brytaren som är ansvarig för Rh, dvs med Rh, kan jag säkert byta ut termostaten?

Eventuella tankar / kommentarer / förslag skulle vara mycket uppskattade.

Tack!

    
uppsättning user 12.10.2017 01:00

1 svar

2

Det ser ut som att den stora 50A 2-poliga brytaren kontrollerar AC-enheten utomhus, men påverkar inte värmen eller fläkten. Jag slutade gå igenom brytare för att hitta en 15A 1-polig brytare som stoppade fläkten och stängde termostaten. Tack för kommentarerna!

    
svaret ges 12.10.2017 05:08