Sandwichalternativ för stadsresor

7

Jag möter ofta problemet att min kost blir mycket bröd och ost centrerad när jag gör resor till städer där äta på restauranger är dyrt.

I en stad sover jag mest på vandrarhem där det inte finns någon spis eller mikrovågsugn att värma färdiga måltider eller laga mat. I bästa fall finns det en vattenkokare.

Det ska fungera som en full och hälsosam måltid (så ingen mellanmål som frukt och rågrönsaker, snabbmat eller färdiga måltider) och bärbara så man kan förbereda den på morgonen och äta den under en dagsutflykt från lodgen .

En idé skulle vara som exempel couscous med sötmajs och bönor (konserverad).

Har du några andra idéer för att laga mat i västra städer som kan förberedas utan matlagningsutrustning, ingredienserna man kan hitta i en vanlig mataffär, och som är näringsrika och välsmakande?

    
uppsättning Alexander Gogl 08.01.2017 13:31

2 svar

7

Idag säljer många stormarknader "redo att äta måltider" *, sallader och mat som kan värmas med bara de enkla köken som finns i nästan alla vandrarhem.
* Dessa är ofta inte billiga fyllning ohälsosamma alternativ men mycket goda måltider, restaurangens kvalitet.
(Bara en panna med vatten som hålls strax under kokpunkten med ett förseglat matpaket blir bra, och du kan göra det med bara en vattenkokare genom att uppfriska hett vatten).

Du kan också göra mycket med enkel, fräsch mat, varav lite behöver matlagning, så länge du vet hur man gör grundläggande matlagning.
Kallskär av kött, färska grönsaker, många sorters bröd och brödsubstitut som omslag och färdig toast, redo att äta ris, potnudlar (ofta kallade olika i olika länder) och mycket mer.

Också leta efter luncherbjudanden när ute på dagen, vid (slutet av) lunchservice, många ställen har mycket bra erbjudanden på en varm måltid, ofta billigare än smörgåsar skulle äta då och en enkel smörgås på natten eller Gör en sallad från någon gurka och yoghurt med lite korn eller pasta.

Med ett bra urval från en stormarknad, men också från små traditionella butiker kan du antingen förbereda luncher som kan ätas kalla, eller du kan ta makings och äta maten när du är redo att äta.
Sallader om du har en behållare som stänger ordentligt, grönsaker som kommer att vara färskt under dagens aktiviteter och vissa korn kan du lägga till kallt eller färskt bröd och vad som helst butikerna måste lägga till. (Jag är köttätare och får ofta kött till lunch i stället för ost.)

Stadssightseeing är ofta inte bra för hemlagade luncher, eftersom du måste bära den, har inget att kyla det innan du äter, inget att värma upp när du är redo att äta. När du är i en stad, köp din mat när du är redo att äta, men köp kreativt, inte bara den första färdiga smörgås du hittar. Och prova lokala produkter, inte bara för landet utan även för invandrare som ofta kör små lunchbutiker eller till och med vagnar och skåpbilar.

När du är på vandrarhem med andra, erbjud dig att dela en måltid, hjälp med matlagningen och lära av vad de gör.
Om de flesta vandrarhem du bor inte har ett kök, överväga att spendera lite mer på vandrarhemmen och få ett med ett bra kök.
De kommer ofta med grunderna för måltider som andra lämnar dem bakom, pasta och ris.
Och frukost spannar i många former och sätt.

Det ger dig en bra bas för att balansera några svagare luncher.

    
svaret ges 08.01.2017 23:43
4

På semester verkar det som om bröd dominerar billiga måltider. Medan i Europa förra året där vi spenderar lite över 3 veckor i 6 länder, ringde min dotter morgonmåltid breadfast !

För att få bra värde i de flesta länder, gå till stormarknader men var medveten om priserna. På vissa ställen kan gatukost eller snabbmat vara ännu billigare. I exempelvis Danmark åt vi ofta varma hundar som säljs ganska billigt från gatuförsäljare. Att bli trött på bröd fann vi att det var lika billigt att köpa korv på en pinne, plus pommes frites när vi var extra hungriga.

Nu, eftersom du har tillgång till en vattenkokare, finns det några enkla saker du kan göra: både Couscous och Ramen nudlar behöver bara kokande vatten för att lagas. Du kan också köpa premade kryddor för att lägga smak på båda diskarna. Många Ramen nudlar eller Alkaline Nudelpaket har små påsar ingår. De är avsedda att laga nudlarna i en buljong men om du inte gör soppa kan du spara hälften av förpackningen och lägga den på din couscous nästa dag. Detta bör ta hand om stärkelse för dina måltider.

Från snabbköpet letar du efter en servering av konserverad mat. Många av dem har en flik som du kan dra för att öppna, så att en öppning inte behövs. Lokal marknad dikterar vad som är billigare, kan vara konserverad kyckling, tonfisk och jämna saker som skulle vara dyra hemma som bläckfisk. Vi åt mycket av den senare i Spanien där vi kan använda såsen, vanligtvis bläckfisk bläck eller tomat, för att smaka andra saker.

På många supermarknader hittar du också färdiga sallader, potatis och grönsaker som säljs efter vikt, vilket kan vara ganska billigt. Återigen, var uppmärksam på vilken du tar. Räknaren kan ha dyra rökt lax sallad rätt bredvid extremt billig polock sallad.

Eftersom du kommer att göra någonting beredd på den senare dagen, syftar du på livsmedel som fortfarande är välsmakande kalla. Jag skulle inte gå för kallt ris till exempel men det är bara min preferens. Jag rekommenderar att du köper dig en sorts små termos för att hålla din couscous eller nudlar varm. Vissa har dubbla fack med en för kalla föremål och till och med en plats som gömmer en vikspork.

Bärvatten för att undvika att köpa drycker utanför som vanligtvis är relativt dyra. Köp dig en stor 4L eller så vattenflaska i snabbköpet eftersom de vanligtvis inte kostar mycket mer än en liten 0,5L en och fyll på en liten flaska att ta med dig varje dag.

    
svaret ges 09.01.2017 01:10