Aladdin slutförklaring?

15

När Jafar blir en geni i slutet, faller han plötsligt tillbaka in i lampan och är instängd. Vad hände?

Och blev genionen fri eftersom Aladdin önskade det?

    
uppsättning larry909 24.05.2016 09:48

2 svar

15

Genier ges makt i utbyte mot servitude. När Jafar ville ha krafter som Genie fick han sin önskan. Men det är precis som orden "var försiktig med vad du önskar, du kanske bara får det". Jafar blev låst tills en mästare kommer att släppa ut honom. Det som händer i uppföljaren.

Och ja, Genie befriades med Aladdins tredje önskan, som han hade lovat honom tidigare i filmen. En handling av vänlighet som befriade Genie från hans servitude.

    
svaret ges 24.05.2016 10:04
36

Jafar ville bli en allmäktig Genie, och han fick vad han bad om.

Jafar är en otroligt power-hungrig person. Vi ser att han redan har behärskat åtminstone vissa former av magi (som demonstreras av hans hypnotiska personal), och vi vet att hans ställning som Royal Vizier ger honom tillgång till örat av den mest kraftfulla mannen i Agrabah - Sultan.

Vi ser också att han inte är nöjd med var han är. Hans första plan för att få makt är att gifta sig med prinsessan Jasmine, vilket skulle göra honom till nästa Sultan, men när han återfår Genie-lampan glömmer han helt och hållet, och i stället tar han bara kraft istället.

Lyckligtvis vet Aladdin hur kraftig hungrig Jafar är och trickar honom till att bli en Genie - som trots att han ger ostoppbar kraft, slår honom också i en magisk lampa och tvingar honom att tjäna den som rubs den. Det är nackdelen med att vara en Genie, och Jafar hade glömt allt om det i sin kraftfulla kraft.

När det gäller Genie själv - ja, han är befriad eftersom Aladdin önskar det. Aladdin beviljas tre önskningar av Genie, och de andra två han använder är

  • Att bli en prins. Det här är när Genien omvandlar Aladdin till Prince Ali.
  • För att rädda sitt liv. Det här är när Aladdin är fångad under vattnet av Jafars män - Genie-typen gör denna önskan för honom, men det räknas fortfarande tack vare att Aladdin hade lurat Genieet att frigöra honom från grottan tidigare, då Genie säger.

    "All right, you ba-a-a-ad boy. But no more freebies."

    The Genie, Aladdin (1992)

Kort sagt: Jafar luras att fånga sig som en Genie, och Aladdin använder sin sista önskan att befria Genie.

    
svaret ges 24.05.2016 10:07
Senaste kommentarerna

Denna teori om varför Futaba inte dyker upp ur ingenstans blir precis som galen om du är yngre än Fakir ... Pom blir först misstänksam i den frågan när hon tror att Fakir gjorde något för klandra honom för konflikten och efter att minnen från minnet också löser sig i hans sinne. Fakir konstaterar att det strider mot regler och kan orsaka problem inom en snar framtid, vilket tyder på att Futaba gav dem order att följa. Hur flydde Fakir och låg? fick några skador, knep eller något till och med. Men båda... Läs mer