How är standard tvättmaskin "vattenanvändning" beräknad?

1

Jag försöker beräkna exakt hur mycket vatten som spenderas per tvättmaskinanvändning (medelvattennivån med en tvättvatten-spolningscykel).

På den sista sidan i min tvättmaskinens manual ( Samsung - WA6550B9 ) står det att "vattenanvändningen" är 164 liter. Ett vattenbad vid sin "höga vatten" är dock endast 56 liter:

Varföranges"vattenförbrukningen" att vara 164 liter?

Även om det är en sköljvask-spolningscykel, skulle det inte använda ungefär två badkar med vatten? Ändå är 56 liter × 2 långt från 164 liter.

Hur lägger siffrorna upp? Vad är exakt den 164 liter vattenanvändningen som refererar till?

    
uppsättning Pacerier 08.09.2014 03:15

1 svar

1

[Det är antagligen uppmätt på högt] redigera - nej det finns ett antal sorter - om du vill ha en väldigt tråkig läsning är (USA) regeringsproceduren här, åtminstone för en viss tidpunkt. Akta dig, det är govenmentese ... CFR-2011-title10-Vol3-part430-subpartB-appJ1

Det krävs betydligt mer än två vattenkar för att tvätta och skölja. Sköljningar kan vara multipla, och det kan spraya vatten i cykelns centrifugeringsdel för ytterligare sköljning. I många fall kommer de "rena" kläderna fortfarande att göra suds och eller mörkt vatten om du kör en annan tvättcykel utan något nytt tvättmedel, så även så mycket vatten kanske inte sköljer sakerna "rent" annat än den känslan som vi normalt accepterar när maskinen är klar, vi kallar kläderna rent ...

Det här är en bra snabb läs om tvättmaskinens teststandarder, men riktar inte riktigt "vilken storlek belastning testar de på" från vad jag kan se.

Min diskmaskin berättade egentligen användningen per cykelalternativ, och det fick mig att misstänka att det där "normala" alternativet är det i den standarden, eftersom varje annan cykel använde mer vatten.

    
svaret ges 08.09.2014 04:48