Pinning a Shield with a Shield?

3

Fråga (s)

 • Skulle skydda bashing, eller använda skölden som ett vapen, träffa krav på Pin Shield-prestationen?
 • Skulle Agile Shield Fighter också ha någon effekt? Till exempel, skulle det tillåtas att "stå in" för Tvåvapenbekämpning ; en förutsättning för Pin Shield?
 • Commentary

  När jag ser tekniker av John Clements i Nova dokumentaren Secrets of the Viking Sword , verkar det som att han gör just det - klämmer fast en skärm med en skärm.

  Jag skulle vilja säga, "Ja, jag kunde klämma en sköld med en sköld bash", eftersom SRD anges:

  Shield Bash Attacks

  You can bash an opponent with a light shield or heavy shield, using it as an off-hand weapon.

  Feat References
  • Pin Shield (Complete Warrior, s. 103)

   When making a full attack action, you may give up all your off-hand attacks. If you do, you momentarily pin your opponent's shield with your off-hand weapon...

  • Agile Shield Fighter (Spelarens handbok II, s. 74)

   These penalties replace the normal ones you incur for fighting with two weapons.

  Vissa kampanjinformation

  Det är en icke-magisk, lågmakt, norrsken kampanj. Spelarens karaktärer kommer att vara bland NPC: s medan de ligger ombord på longshipen. Första mötet kommer att ske mot andra vikingar, av vilka båda krafterna kommer att använda Viking Shield Wall . Det kommer att vara Berserkers (Barbarians) för Shocktroopers, Warriors (Fighters), en Skald (Bard utan stavar - bonus för varje stavningsnivå) och ett par artisaner (Artificer without Infusions, Rogue for Poisons, Rangers for fällor) för reparationer och så vidare.

  Att bryta upp skyddsväggen genom att sänka Armor Class, Bull Rushes, Sundering, etc. kommer att vara avgörande. Efter att ha diskuterat detta i mycket lång detalj, vill vi ha så mycket historiskt noggranna strider som möjligt. Vi är alla mycket försiktiga med våra prestationsval, klassval etc. Utan att läka magi, lita vi på läkarens skicklighet, alkemi (med hjälp av Craft Points från Unearthed Arcana) och Skald med hjälp av Healing Hymn för att få oss att vila bättre.

      
  uppsättning Ruut 06.07.2015 11:10

  2 svar

  9

  1. Skulle skydda bashing, eller använda skölden som ett vapen, uppfyller kraven i Pin Shield feat?

  Ja, du kan använda en sköld som ett off-hand vapen för användningen av Pin Shield feat. Precis som med en vanlig sköld bash attack, förlorar du någon AC-bonus från din sköld tills din nästa åtgärd. Du skulle också lida några andra straff för att slåss med två vapen, behandla en tung sköld som ett handvapen och en ljussköld som ett ljust vapen.

  2. Skulle Agile Shield Fighter också ha någon effekt? Till exempel skulle det tillåtas att "stå in" för tvåvapenstridighet; en förutsättning för Pin Shield?

  Nej, du kan inte använda Agile Shield Fighter som ersättare för Tvåvapenbekämpning i förutsättningarna för Pin Shield . Du måste ha TWF för att ta Pin Shield . Om du kämpar med en tung sköld, har TWF och har Agile Shield Fighter , är straffet på båda attackerna reducerat till -2 / -2 (från -4 / -4 med TWF). Om du använder en ljussköld är straffen densamma (-2 / -2 eftersom ljusskölden är ett ljust vapen).

      
  svaret ges 06.07.2015 13:34
  -2

  Kort sagt IMHO tycks inte din fråga svara utifrån det sammanhang du har givit eftersom det inte finns någon skyddsstift i vikingetaktiken (som sådan) och frågan tycks inte handla om enskild kamp men i samband med en hird.

  En skärmvägg är inte densamma som en person som använder en skärm. Den tekniken har funnits sedan grekerna och kan inte brytas upp med en enkel rush, och striderna kom ner till att skydda väggen mot skärmväggen, med den typ av rustning som vanligtvis används som den avgörande faktorn lösningen på skärmväggen är andra rangspearmen (för "tidig" taktik) och sedan Pikemen.

  Jag nämner bara den enskilda delen eftersom det är vad reglerna utformades för. Melee reglerna är helt enkelt inte utformade för armé eller till och med squad nivå taktik. 100 tunga pansarerade män har en chans att skynda en skärmvägg, en dator har 0. Kungformationen (Svinfylking) är inte särskilt en tjurhastighet (från en SRD-ståndpunkt - eftersom det är ett individuellt mål - vilket även om "framgångsrikt" helt enkelt kan inte skjutas tillbaka ensam) och om de används som sådana skulle kräva en hel del successiva framgångsrullar på individuell basis, och historiskt baserades på att ha väldigt tunga pansarpersoner som används som levande ryggstammar (och överlevde vanligtvis inte ansträngningen ).

  Jag skulle överväga att skapa en AD & D-stridssystemvariant som passar dina behov så att varje dator kommandon en Hird.

  Kileformationen är en rush-Jag säger inte att det inte är i verkligheten, men det är absolut inte en rush i DND-regler, det är därför jag föreslår att man använder stridssystemreglerna. Det verkade som om du försöker passa en kvadratisk pinne i ett kilformat hål. Om du inte försöker att ha datorer tjurar, söndra och stift för att bryta upp en sköldvägg så har jag missförstått frågan. Vad jag försöker förmedla är att även det mest heroiska bandet Viking-krigare världen någonsin vet aldrig kommer att bryta en sköldmur. Men om du tittar på skarmish-delen av en kamp så är du tillbaka till individuell hand för handbekämpning som passar perfekt för DND. Så långt som skyddsstiftet går, känns det säkert inte Viking. Sagorna talar om att kasta skölden som ett vapen men inte fastna. Clements i videon sätter helt enkelt ner ett grundläggande block (visar hur det kan gå fel). Om du är nära Millbury, MA kan du gå till Valhalla och prova det ( länk ). Pin-sköld bör inte kräva två vapenkämpar (eller snarare två vapenkämpar skulle vara en standardföreställning för en viking). Hooking shields nämns i sagorna.

      
  svaret ges 07.07.2015 22:05