USA visumlag för dubbel kanadensisk-brittisk medborgare

5

Jag har dubbelt medborgarskap i Kanada och Storbritannien. Hur länge skulle jag få vistas i USA under båda visum? Kan jag använda de två visorna samtidigt och i så fall vilka förfaranden krävs för att lämna USA och återkomma efter några dagar?

    
uppsättning Brown 16.11.2016 21:40

1 svar

9

Brittiska medborgare kan komma in i USA i upp till 90 dagar i taget på viseringsavvisningsprogrammet (VWP). Om de går in i luften behöver de ESTA-godkännande.

Kanadensiska medborgare kan komma in i USA i upp till sex månader i taget utan att behöva visa. Dessutom behöver de inte ESTA-auktorisation, eftersom kanadens visumfri inresa inte är relaterad till VWP.

Du kan inte stanna i USA i 9 månader rakt genom att komma i sex månader som kanadensare och sedan gå till Kanada en kort stund och återkomma i tre månader som brittisk medborgare. Om du försöker göra det och kommer att upptäcka, kommer invandringsofficererna att vara olyckliga, och du kommer sannolikt att nekas inresa.

Din bästa satsning är att ange som kanadensare, och bara arbeta inom dessa begränsningar. Om du spenderar mer än ett halvt år i USA, var dock försiktig för att bli en amerikansk skatt bosatt, många kanadensare måste uppenbarligen uppmärksamma detta när de reser till fritidshus i USA.

    
svaret ges 16.11.2016 21:58