Leaving Riga flygplats vid mellanstopp

1

Om jag bokar flyg från St Petersburg (Leningrad) (LED) - Riga (RIX) och Riga (RIX) - Köpenhamn (CPH) alla Air Baltic, och jag har 7 timmar att vänta i Riga, kan jag sedan lämna flygplatsen för en stadstur under de 7 timmarna (jag är dansk, så jag har Schengenpass).

Om så är fallet, hur är det med bagaget, kommer det att kontrolleras till anslutningsplanet eller måste jag hämta bagaget och kontrollera det igen?

Jag köper biljetten på ett ställe så jag förväntar mig att få en biljett!

    
uppsättning Erik Fleron 12.05.2016 00:13

1 svar

2

Lettland och Danmark är båda i Schengenområdet, så oavsett vilket pass du har, Riga är där det kommer att kontrolleras. Efter att du har passerat genom Schengens yttre gräns i Riga, kommer invandringsmyndigheterna inte bryr sig om du går in i staden eller kopplar in en Schengenflygning (eller båda).

För en flyguppkoppling på en enda biljett, på ett enda flygbolag, via det egna huvudnavet, kan du definitivt förvänta dig att ditt bagage kommer att kontrolleras. Du borde få ombordstigningspass för båda benen i flygningen när du checkar in i St. Petersburg också. Så när du återvänder från staden till flygplatsen kan du fortsätta direkt till säkerhetskontrollen.

Om du behöver tullklarera ditt incheckade bagage kommer det att hända i Köpenhamn.

    
svaret ges 12.05.2016 09:48