Paperback roman, som i framtiden ska innefatta en man som drivs av themed mördare

8

Jag har bitar av detta i mitt huvud. Av någon anledning drivs huvudpersonen av anställda mördare. Jag vill säga att han vet att de kommer från början. De är alla teman, alla kända, med kapitlen introducerad med bitar av vers som barnskammarrymmor som beskriver deras vanliga taktik, men bara en av dem klibbar i mitt huvud. En av mördarna är känd som "Simple Simon" med den rim som riffar av traditionella barnhemmet med han dödade pannan för sina pajer. Antingen den mördaren eller den som är nära honom, försöker döda huvudpersonen genom att rigga sin duschhuvud (kan ha varit en sonisk dusch) med lasrar och dödas genom att tvingas in i den.

Annat än det är mitt sinne tom. Det var en paperback. Jag läste den någonstans på 1990-talet i USA på engelska.

    
uppsättning FuzzyBoots 13.03.2015 22:24

2 svar

9

Jag tror att jag har hittat det, Santiago: en myt av den bortre framtiden . Efter att ha sökt efter varianter på frasen "Simple Simon killed the Pieman", hittade jag referens till RPG , som inkluderade några av quatrainsna. Jag begärde en kopia från mitt lokala bibliotek för att bekräfta, och det var faktiskt den rätta boken.

Jag har också lärt mig att Mike Resnick skrev en uppföljare, Return of Santiago , och att Outpost fungerar som ett slags prequel, sätts i samma universum.

    
svaret ges 14.03.2015 04:06
3

Det finns en episod som denna på Charles Stross "2003 novel Singularity Sky , men (1) det är inte huvudtemat i boken, (2) några av detaljerna stämmer inte helt och hållet (3) det kommer för sent. Alla som lägger till är förmodligen inte din text, men den matchar titeln och kan vara till nytta för framtida tittare.

The governor of Rochard's World, Duke Felix Politkovsky, asked the Festival for youth and a life of adventure and the festival has provided this in spades.

Felix har flera magiska följeslagare, varav en är en jätte talande kanin, och de förföljs av "mimes" som kastar goopy nano-tech "pajer" som zombifierar offer. För ett tag följer historien kaninens försök att få hjälp till Felix, som brinner strålning när han uppmanar till festivalen för ytterligare hjälp när mimesna ligger i.

Med uppföljaren Iron Sunrise innehåller denna roman Eschaton universum.

    
svaret ges 14.03.2015 01:27