Kan jag springa 3 meter vattenrör på vinden på en regndusch?

3

Jag har en dusch som jag helt släckte ut. Jag planerar att genomföra ett vanligt duschhuvud och ett annat regnduschhuvud. Jag har redan den största delen av arbetet och har bara en sak kvar: att köra ett rör till vinden och sedan sticka det ut till duschen (runt 3-4 fot genom vinden).

Jag har ett par idéer, men inte säker på vilken jag ska driva:

 • Att bygga en låda på vinden (takgips, plus lägg en plywood på toppen av balkarna på vinden för att skapa ett lufttätt utrymme för röret) och täcka med isolering
 • Lägg till lite värmeelement runt röret
 • Lämna det bara, men se till att röret är lutande. Detta gör det möjligt för vattnet att komma ut ur röret när det inte finns något tryck (min distributionsventil läcker ut den genom dusch på väggen).

Vad är det bästa sättet att göra detta?

    
uppsättning Andrew 04.10.2014 23:20

4 svar

0

Inte säker på om det här är rätt svar, men det här gjorde jag:

 • tog bort en bit gips från taket och rengjorde all den isolering som föll ner
 • byggde en liten plywoodlåda på vinden över taket (täcker bara toppen och sidorna, med tillgång från nedan); isolerade sömmarna med silikon
 • sprang röret genom plywoodboxen
 • re-drywalled taket
 • Tillagd isolering på vinden över toppen av den lådan som byggdes
 • tog 1 dag att slutföra

      
  svaret ges 18.12.2014 16:12
  1

  var är hemmet? Han viktigaste frågan: Frysar den på din vind? Även om det fryser - om röret är under riklig isolering är det ok - Om du inte är på en längre semester - i så fall måste värmen vara tillräckligt låg så att huskuvertet inte faller under frysning.

      
  svaret ges 15.12.2014 00:05
  0

  Om jag förstår din fråga korrekt kör du ett rör från in-wall blandningsventilen in i vindsutrymmet för att ge ett regnduschhuvud.

  Det betyder att vattnet i det här röret aldrig kommer att bli under tryck.

  Gör röret tillgängligt och skyddat, isolera runt det. Detta borde vara mer än tillräckligt.

      
  svaret ges 18.12.2014 19:30
  0

  Är det en badkar / dusch combo? Om det är helt släckt, hur är det med att lägga till en badpipa med en avledningsventil? Den vertikala kolonnen av vatten till din dusch dräneras efter varje användning. Så länge som alla rör på vinden är stigna, borde du vara bra.

      
  svaret ges 05.01.2015 17:34