Bakning av kakor och bröd

0

Jag är en mycket erfaren bakare. Jag har över 50 års erfarenhet av minst 4 elektriska ugnar. För tre år sedan flyttade jag västerut och köpte en lyxig LG-ugn. Sedan dess har jag haft flera misslyckanden med kakor som jag har gjort många gånger under åren utan problem. Detta har också inträffat med bröd. Jag har bakat pajer och kakor utan problem i denna ugn. De kakor som jag har haft problem med är gräddfilskaka och judisk äppeltårta. Kaffekakan föll ifrån varandra efter att ha bakt förbi den angivna tiden. Det testades också för att vara redo. Äppelkakan medan du håller ihop är tung, våt och fuktig. Jag har haft bröd misslyckas att stiga i denna ugn. Jag har använt en ugnstermometer som visar rätt temp när det kontrolleras. Jag är bredvid mig själv för att komma med ett svar. Jag skulle hata att ge upp bakning och kan inte motivera att få en ny ugn.

    
uppsättning Elaine Schneider 26.01.2018 01:25

1 svar

2

Jag noterar att du säger att du flyttat västerut; Jag undrar om du har flyttat från en låg till en hög höjd plats?

USDA har lite användbar information n

Most of the western United States (Alaska, Arizona, California, Colorado, Idaho, Montana, Nebraska, New Mexico, Nevada, Oregon, South Dakota, Texas, Utah, Washington, and Wyoming) are wholly or partly at high altitude.

Även om många bakningsplatser klassificerar "hög höjd" som över 3000 fot, tyder USDA-webbplatsen på att skillnader kan upplevas med bakning överallt över 2000 fot.

Vad du beskriver för kakor, kakor och bakverk är det som många webbplatser föreslår är troligt, kakor antingen smulas ihop efter en längre baktid eller misslyckas med att se t överhuvudtaget. Lågt lufttryck innebär att vätskor kokar och avdunstar vid en lägre temperatur

Quicker evaporation also has several ramifications. It makes baked goods more prone to sticking. And sugar becomes more concentrated. Some cakes won't set. Or by the time they do set, they've become dry and crumbly.

Men din beskrivning av bröd matchar mindre bra, hittar du degen bara aldrig stiger eller kan det vara ett fall av det överprovning och kollaps?

Många webbplatser erbjuder råd och receptinställningar för bakning i höjd, inklusive King Arthur Flour och AllRecipes .

    
svaret ges 26.01.2018 03:09