Jam lagras i heta temperaturer

2

Jag har butiker köpt sylt (fortfarande förseglad) som har suttit i min bil i över en månad, men det har varit super varmt och fuktigt, skulle det fortfarande vara bra under heta temperaturer?

    
uppsättning Kelley 27.08.2016 01:41

1 svar

5

Om syltningen var ordentligt konserverad (sannolikt, om den är lagrad) och fortfarande var förseglad under den tiden, bör den inte bli bortskämd. Temperaturerna i konservering ska döda och försegla de farliga bakterierna, exponera den steriliserade syltningen till mer temperaturen får inte göra sylt osäkert att äta.

Vad kan har hänt, beroende på det aktuella symmetrycket, är en textförändring. Pektin, som finns i frukt och fungerar som ett förtjockningsmedel i många sylt och gelé, kan denaturera vid höga temperaturer - vilket skulle göra din sylt tunnare. Om du hade börjat med något mer som gelé, kan det lösas i goop, eller till och med sirap (beroende på tillsatt pektin mot mekanisk förtjockning) - fortfarande gott men svårare att sprida. Med en mer solidt strukturerad sylt, som också är förtjockad med fruktmassa - kan det vara lite tunnare, men kanske inte lika illa så.

Om det har blivit tunnare, kan du fortfarande använda det som en kompote, en sirap eller en sötnare i alla situationer (till exempel bakning), där exakt tjocklek och / eller textur inte spelar någon roll. Det är inte dåligt, det har fortfarande frukt och söthet åt det och kan fortfarande användas. Jag hade en burk av gelé som smälte på det sättet som fortfarande gjorde god sirap.

    
svaret ges 27.08.2016 07:25