Book ID: Kid ansluter "circus" som motsätter sig en kejsare [duplicat]

7

Den här boken är tidigt på 80-talet; Jag läste den runt 1988). Här är synopsis:

En ung man som håller på att bli en vuxen är att ta ett test som är bemyndigat av imperiet (kejsaren) kallat Fortune Hunter Test eller något. I grund och botten är det ett test som ska sätta dig på din livsstil och några "väldigt lyckliga" människor som passerar det tas till specialskolor och aldrig sett igen men antas vara snuskiga eller vad som helst.

Barnet tar test och är en av de lyckliga och de tar honom genom en sändare som heter MT-skärm eller tom skärm. Den är grå och ogenomskinlig. Barnet är (fuzzy på den här sidan, som jag var som 11 eller något och sjuk) räddade eller flyr eller något och går på gång efter att ha insett att kejsaren faktiskt slår ut de människor som är lyckliga eller klara nog för att hota hans regering .

Barnet slutar slåss mot en rebellgrupp som ingår i en interstellär cirkus eller något som ett lock. De har all denna teknik baserad på sändarna, inklusive en MT-kub, som i grunden projiceras runt personen som en sköld men kan få bort väggarna så att de kan skjutas, så få dem att återuppstå för att skydda personen inuti. Även mt-skärmen kan vapnas, eftersom den omedelbart sänder materia som den rör vid ett annat ställe och kan därför användas som en skivare för att ta bort delar av människor eller whatnot (Typ av vålds teoretiskt men inte riktigt så blodig).

Barnet försöker vid ett tillfälle komma över en säkerhetscheck och ringsignalen (tror jag) ger honom identiteten Asa Baqua (stavning?) som vi senare upptäckte var hans barn som kanske passerade förmögenjägaren innan, och försvann, ger ringmaster (konstigt ord men det är det jag minns) en anledning att kämpa mot kejsaren.

Hur som helst, det var tonårsfiktion eller sci fi / fantasy och jag älskade historien men bara läste den en gång för alltid sedan. Om någon kan räkna ut den här boken eller kommer ihåg att ha läst det, var god och låt mig veta!

    
uppsättning Pumpkin the Evil 25.06.2016 07:23

1 svar

4

Detta är definitivt en kopia av Ung vuxen bok, läst på 1990-talet om en ung pojke som är inneboende lycklig som bryter en testenhet , det vill säga Donald Wismers Starluck . Jag har faktiskt precis slutat läsa den igår. Den har det Imperially mandated fortune testet. Resan genom MT är efter hans första flykt (via blasterfel) och av hans val (om än tyst underförstått att vara via hans lycka). Han går med i vad som verkar vara en interstellär cirkus, men är faktiskt en fraktion av "Bel" -gruppen, rebeller till imperiet. Han får faktiskt den identiteten, och den sista tredjedelen eller så i boken är dedikerad till att Bels har perfekterat MT och hur de vapenar det mot imperiet.

Det andra elementet, som jag försummade att lägga till när jag frågade om det, är att de alla tränar i "Sh't'kan K'rati", vilket är en otroligt dödlig (och olaglig) kampsport som tydligen bara är Vanlig Shotokan Karate, något som författaren är utbildad i.

    
svaret ges 25.06.2016 15:31