Hur man gör en manetersås för plåtdesign

0

Jag letar efter en metod att göra en tallriksås med en gelékonsistens. Den typ av suace du skulle normalt se på en tallrik i en restaurang, där de lägger en dallop sås på tallriken och sprida den med en sked.

Jag vill inte använda majonnäs som bas, utan snarare något med en gelékonsistens, med helst liten eller ingen smak, så kan jag lägga till smak i min smak.

Jag har försökt att göra en jello med hjälp av sockerjuice och ett paket klart ojämn jello, låt det härda och sedan blanda det i en matberedare, men den slutliga produkten kommer inte att smälta, det recongales bara trots blandningen.

Eventuella idéer?

    
uppsättning harvey 01.06.2018 04:26

2 svar

5

Mm. det här blir tufft. De flesta såser som dekoreras och smutsas baseras på kraftigt reducerad vegetabilisk bas, eller en böna eller baljväxa, eller en "majonnäs" eller aiolibas.

För att få en tjock smutsbar sås med gelé eller gelatin är det svårt, eftersom det kommer att vilja "sätta" för att tjockna, vilket inte tillåter uttorkning.

Det finns nya förtjockningsmedel som Xantham Gum och Carageenan som kan hjälpa till. Cooks Illustrated har en fin bit på Xantham Gum och alternativa användningsområden här:

Xantham Gum på CI

    
svaret ges 01.06.2018 04:57
5

Du har rätt idé men fel gelningsmedel. Använd agaragar i stället för gelatin. Du kan förmodligen hitta den i den asiatiska delen av din mataffär. Gör gelén och blanda sedan. Eftersom agaragar har olika rena tunna egenskaper än gelatin får du resultatet du letar efter.

Här är en recept på en portvätskegel (tillsammans med mycket bakgrundsinformation) och en bild av vad du kan förvänta dig:

    
svaret ges 01.06.2018 19:58