ugnsreparation, är det möjligt att gasledningen är igensatt?

3

Fyllde en köttfärsare till en förvaringslåda under ugnen, min vän lade en enda tupperware i mellankroppen inuti broilern. Naturligtvis tänds det i brand och mycket sot (och brandsläckningsmedel) avsattes på och runt tändaren. Tändaren lyser fortfarande varm när ugnen är påslagen, men jag hör inte gas och det antänds inte.
Ska jag misstänka att värmeelementet är för smutsigt för att fungera effektivt?
Att gasledningen har blivit igensatt? Kan rengöring av några av dessa delar hjälpa eller behöver de förmodligen bytas ut?

Ugnen / ugnen är en GE-modell JGBS22BEA1WH

    
uppsättning Michael Bishop 09.01.2014 18:16

2 svar

2

Rengöring är alltid en bra ide efter en olycka som denna, men om det inte löser problemet omedelbart, bör du ringa in en professionell reparationstjänst. En brand i en apparat, särskilt en gasmatad apparat, behöver ett proffs för att säkerställa att enheten fortfarande är säker att använda.

Många plastmaterial kan bilda en ganska solid röra när de smälts på metall. Det kan vara svårt eller otillåtet i tid att rengöra några av dessa delar. Den brinnande plasten kan också ha skadat en termostat eller en elektrisk anslutning. Om något behöver bytas ut är det igen ett beslut som bör fattas av en professionell som är särskilt bekant med den här enheten och som direkt kan inspektera skadan (eller brist på skada).

    
svaret ges 09.01.2014 18:35
2

Gads, vad en röra som måste ha varit!

Rengöring av tänd- och flamssensorn kan säkerligen inte göra situationen sämre, om inte det görs med brutal kraft.

Kontrollera även tändarens inställning. Kanske skiftes det under vad som gjordes under elden.

Det är också troligt att några av gasbrännhålen är igensatta. Inspektera noga och rengör dem.

Medan jag förstår naysayers som säger "call a professional", är detta inte raketvetenskap. Men använd försiktig försiktighet när testbränning efter att ha arbetat på det. Om gasen börjar flöda innan tändaren är bra och ljus, stäng av köttfärgen omedelbart och ventilera innan du närmar dig den igen.

    
svaret ges 09.01.2014 18:40