Motorcykeluthyrning i Spanien, licensbegränsningar

6

Jag planerar en 3-dagars motorcykelresa runt Sevilla, Spanien. Jag är från EU och har haft en fullständig motorcykellicens i mindre än ett år.

Hyrorna som jag hittat på internet hittills verkar kräva att licensen har varit i 1-3 år. Är detta en universell regel, eller finns det hopp om att hitta mindre hyraplats som inte har detta krav?

    
uppsättning Pēteris Caune 29.07.2011 15:50

1 svar

5

Den licensbegränsade begränsningen krävs normalt av de försäkringsbolag som hyraplatserna använder. Om du inte har haft din licens länge, betraktas du som en högre risk på grund av brist på erfarenhet.

Du bör upptäcka att vissa platser kommer att ha en annan försäkringspolicy som kan erbjudas, vilket skulle låta dig åka med ditt körkort, men sannolikt med både ett högre överskott och en högre dagskurs.

Några stora platser kommer att ha detta redan utarbetat som standard, så om du ringer dem borde de kunna citera rakt ut. Alternativt bör en mindre hyraplats kunna ringa upp sina försäkringsbolag och ordna en engång för dig, eventuellt för administrativ avgift (förutom de högre premierna och överskridandena ....). Jag föreslår att du ringer upp några ställen och ser vad de kan göra.

    
svaret ges 29.07.2011 16:23