DIY maskinborrningsproblem

2

Jag har en metalldel av en bandsåg som hade en maskinskruvhuvud avbruten. Jag borrade ett hål och använde en extraktionsbit och det bröt också av. På grund av dåligt utförda försök att borra igen (så jag kan trycka på den) är ytan nu oregelbunden att biten (och chucken) på min borrpress vrider ur sin plats. Jag trodde att jag kunde smälta ytan för att utjämna den, men den propanlampa jag köpte verkar inte bli varm nog (efter 3 minuter att lämna flammen på metallen). Jag kontaktade ett par maskinaffärer och de är inte intresserade av det här lilla jobbet. Några förslag på hur jag kan få ett centrerat hål borrat i den här saken? Ska jag också försöka borra ett större hål än det där, eftersom integriteten i ett hål i samma storlek skulle påverkas av föregående hål?

Redigera: Du kan se delen [här] [1]. Den är 2 5/8 "lång. Den jag har är stål, det potentiella utbytet är inte exakt samma form och verkar vara mjuk metall. Det skulle vara över $ 50. (Jag har spenderat ca 40 dollar hittills försökt fixa det.) Problemområdet är det högst högsta skruvhålet i bilden, som för närvarande fylls med metall från toppen till ca 80% av djupet i det ursprungliga hålet. Det finns ingen åtkomst till den från andra sidan. skulle behöva klippa genom metall på den andra sidan av biten och luften i närheten.)

    
uppsättning GregJ7 30.08.2015 19:55

3 svar

2

Först försök att bestämma om biten är en solid bit stål eller en gjutning, ibland kallad potmetal. Över uppvärmning av en gjutning kan göra det till en skört pappersvikt Den brutna avdragningsbiten är sannolikt svår att borra ut. Om du har tillgång till motsatt sida, försök att borra ett litet hål och kör utbrutet extrakt med ett slag. När den trasiga biten har tagits bort borra och tryck på den för en större skruv, installera en heli-coil eller en mutter.

    
svaret ges 30.08.2015 22:47
2

Dumma för att jag antog att den del som jag behövde fästa vid den här skadade delen var bearbetad korrekt. Det visar sig att de hade det bakåt när de gjorde det, så jag borrade nya hål i båda bitarna (vilket jag fick reda på är jag riktigt dålig på), och skruvarna (ändå) håller den nu ihop. Tack så mycket för dina idéer!

    
svaret ges 31.08.2015 18:58
1

Bra idé om att försöka fylla hålet. Du behöver en oxy-acetylen torch för att värma den tillräckligt för att hårdlödning ska flöda. Eller en stavsvetsare. Är det ett lönsamt alternativ att fästa en reparationsbit på toppen och över den skadade sektionen. Något som överlappar tillräckligt så att det kan vara: skruvat, bultat, svetsat ... i position? Än borra och knacka.

    
svaret ges 30.08.2015 20:48