Snorkling och strandplats för södra Thailand (Phuket / Krabi) i juli?

2

Jag kommer att besöka södra Thailand i början av juli. Flygningar bokas till Phuket International Airport.

Kan du rekommendera en ö eller badort för denna årstid? Eller ges monsunen, är snorkling inte för bra? Finns det regioner som påverkar mindre?

Här är några kriterier: -

  • Snorkling på stranden är att föredra, men om det inte är bäst är korta båtturer bra
  • Ingen av festen kommer att dyka, men alla är erfarna snorklare och bra simmare
  • Accom behöver inte vara femstart men borde ha en ensuite och helst A / C
  • Ett eller två alternativ för middagar i närheten skulle vara att föredra
  • Nattlivet är inte nödvändigt
  • Mark / färjetid från Phuket bör inte vara mer än en dag
uppsättning WW. 23.01.2012 06:28

1 svar

3

Av stranden betyder snorkling på Krabi sidan av saker (mellan Phuket och Krabi), alla dessa öar kommer att bli bra, liksom små stränder som Ralay. I denna dag och ålder är luftkonditionering lätt att hitta nästan överallt.

Bra matalternativ betyder en större ö som Phi Phi och i mindre grad Ralay, men om man kan äta thailändsk mat är det aldrig ett problem att hitta bra mat. Utanför Patong behöver du inte oroa dig för för mycket nattliv i juli.

En fråga med många thailändska stränder är att de är långa sandstränder med inget att se när det gäller snorkling. Att ta upp kostnaden i Pang Nga hittar du inte något som är värt att snorkla. Simning, ja, men inget att se på de flesta ställen.

Från Phuket kommer du att märka en fin liten ö ca 1 km från Kata Beach. Tänk inte ens på det. Så fort du kommer inom ett par hundra meter från ön upptäcker du att platsen är full av geléfiskar och att eftersom jetskis håller korsning över platsen, blir de ofta fångade och strimlade överallt och hela huden börjar klåda. Inte mitt mest kära minne.

På Phuket själv, att gå till södra stranden och korsa över till den lilla ön borde inte vara så illa för snorkling, men jag skulle fortfarande rekommendera Krabi-området istället. Det är också mer skyddat, vilket är bra eftersom regnsäsongen borde ha börjat på allvar, vilket gör att vågorna skakar upp botten (dålig synlighet).

Om du letar efter platser lite ur vägen, gå till Kao Yai / Kao Noi. Av någon anledning blev dessa 2 öar aldrig populära och jag misstänker att det finns några anständiga ställen att snorkla runt där. I värsta fall är det 5 km från de små öarna (var du skulle gå om du bokar en snorklingstur på Phuket) och 10 km till Krabi

Många människor klagar på att Phuket drabbades av massaturism, men få människor går knappt någonsin till Kao Yai / Noi (yai betyder stor, ingen betyder liten).

Ord av råd, använd Agoda.com för din hotellbokning. Så snart du letar efter något mer än ett hål i väggen, tenderar de att ha de bästa priserna överlägset.

    
svaret ges 23.01.2012 09:08