Hjälp identifiera rolig Alfred Hitchcock hyllning [stängd]

Jag såg denna kortfilm på amerikansk tv någon gång i slutet av 70-talet eller början av 80-talet. Det låtsas att vara en lågbudget hyllning till Alfred Hitchcock, med scener och tekniker baserade på Hitchcocks, bara mycket mer gratuitous och heavy-handed. Det hade en voice-over / kommentare som förmodligen var den nerdiga, alltför entusiastiska studentdirektören som förklarar varje scen till Hitchcock själv, med Hitchcock som svarade på en deadpan, unimpressed sätt. (Jag tror inte att det verkligen var han, men det låter som han.)

  • Det var en duschplats som liknade den i Psycho. I Röst över, frågar Hitchcock var badrummet är och regissören börjar gå i detalj om var de filmade scenen. Hitchcock avbryter honom med "nej nej, var är badrummet?"

  • Det finns en scen där någon försöker dölja bland åskådarna vid en tennismatch. När handkameraet sakta närmer sig stativen vänder varje huvud fram och tillbaka i tiden med bollens ljud som träffas, förutom den en killen i mitten av ramen, som stirrar rakt framåt.

uppsättning Will Feldman 28.05.2013 03:55

1 svar

Jag tror att detta är en kort från 1973 som heter Norman Nurdelpick's Suspension: En hyllning till Alfred Hitchcock. Jag kan inte tyckas hitta ett klipp av det någonstans. Men Academy of Motion Picture Arts och Science (till exempel Oscars, Academy Awards, etc.) startade en akademisk utmärkelse för akademiker 1973. En fullständig lista över vinnare finns här och Norman Nurdelpicks Suspension: En hyllning till Alfred Hitchcock vann priset Special Jury (Dramatic) det året. Synopsis av filmen som anges på den listan över vinnare är "En dubbelkanten parodi, filmen satiriserar Hitchcocks mest kända scener samtidigt som han pussar kul på en ung authors slaviska hyllning till herren" som låter mig som det du ser för.

    
svaret ges 28.05.2013 18:43