Har resultaten av USAFs $ AVE-programforskning genomförts?

13

Enligt denna Aviation Week article från oktober 2012 genomförde US Air Force Research Laboratoriet körde ett program som heter Surfing Aircraft Vortices for Energy ($ AVE) för att testa / bevisa att autopilotinställningarna kan justeras för att tillåta C-17s för att flyga i formgivning med hjälp av vingspetsarna i ledplanet för att minska bränsleförbrukningen av följande plan. De verkar ha funnit uppåt av en 10% minskning av bränsle för följande plan.

Artikeln indikerade att tidigare experiment involverade handflygning av flygplanet i formation som krävde motsvarande koncentration, fokus och uttömningsnivåer för flygbränsle och var oåtkomlig för långvariga flygningar, varför de föreslagna proven att införliva formationen som flyger in i autopilot

Vet någon om dessa autopilot-konfigurationer har använts i linje C-17 eller andra USAF-transportflygplan?

    
uppsättning FreeMan 13.07.2015 16:38

1 svar

3

C-17 har ett speciellt autopilotsystem inklusive en komponent som heter Honeywells MILCAS-FR-formationsflygsystem och här finns en länk en försäljningsbroschyr .

Min militära flygtid var inte i en C-17 men enligt min mening när de exakta bildningsställena bestämdes för att uppnå bränslebesparingarna i artikeln skulle det vara ett enkelt beslut att använda dem på vilken formationsflygning som helst baserat på taktisk situation. Kraven i varje uppdrag skulle driva det beslutet.

    
svaret ges 17.04.2016 19:14