Vart ska rökdetektorer lokaliseras?

9

I det förflutna kan du få en rökdetektor på varje våning utanför ett sovrum. Nu ser du en separat rökdetektor i varje sovrum. Skulle det också finnas en detektor utanför sovrummen? Vad sägs om i eller nära köket, garage och tvättstugor? Hur nära ska rökdetektorn placeras i närliggande väggar?

    
uppsättning BMitch 05.03.2012 15:15

2 svar

6

Enligt den vägledning som utdelas av mitt lokala tillståndskontor, som inte citerar elektriska eller brandkoder, men gör detalj vad de letar efter:

En rökdetektor ska placeras inuti dörren till varje sovrum 24 tum från närmaste väggar eller centreras på dörren 24 tum från väggen som håller dörren.

Ett kombinationsröklarm / kolmonoxiddetektor ska placeras i någon hall som leder till sovrum, där den kommer in i huvuddelen av huset, igen centrerad i hallen i taket och 24 tum från var korridoren ansluts till resten av huset.

Alla rökdetektorer ska vara hardwired till en krets på husets elnät och ska prata med varandra via en tredje tråd.

    
svaret ges 05.03.2012 15:59
5
Reglerna är lite annorlunda för enfamiljshus och apts etc. Du kan kontrollera NFPA online för senaste uppdateringar. Lite kort tid för att undersöka det just nu, men för enfamilj, är tumregeln en rökdetektor på varje våning. toppen av trapporna är ett bra läge. Minst en av dessa ska vara en rök / CO detektor. CO-detektorer ska ligga i levande nivå eller i närheten av några CO-producerande apparater. Nybyggnad har sin egen uppsättning regler för hårdförbundna system. Explosiva gasdetektorer ska installeras nära golvet nära alla gaseldade apparater, en för varje nivå där gasuttag finns. Förhoppningsvis kan en av våra bidragsgivare referera till de delar av NFPA som gäller.

    
svaret ges 05.03.2012 16:08