How tar jag datorer i konflikt med druvor? [stängd]

4

Mina datorer förföljer en stor skurk som behandlar olika växtbaserade monster, vem vi bara ringer till drottningen. Att vara en manipulativ sort tror jag att hon förmodligen skulle försöka leda dem mot att attackera de lokala druiderna, som naturligt står i konflikt med henne. Jag är emellertid förlorad för hur hon faktiskt kunde uppnå detta. Några av mina idéer hittills är:

  • Anta att en annan NPC (en viss dators mamma) har tagits i förvar av druiderna, när drottningen faktiskt har henne.

  • Håll bara på att vara en del av den lokala druidiska ordningen själv.

  • Påpeka att druiderna motsätter sig byggandet av den stora staden i området (som flera av spelarna är associerade med).

Jag känner emellertid inte verkligen att någon av dessa skulle arbeta . Den första verkar mest sannolikt, men den dators spelare har kämpat för att dyka upp till spel och ingen av de andra spelarna är bekanta med sin mamma. (Jag har faktiskt inget om de andra datorerna som kan vara användbara här - rangeren går inte ihop med någon i sin backstory, alla tjuven vet är död, och prästen gav mig ingenting.)

Jag kör AD & D (2e) och bygger världen från grunden, ungefär som vi går. Denna speciella druidiska ordning finns i kontinens största skog, där drottningen har gjort sin bas av verksamheten.

Så, vad skulle vara det mest effektiva sättet för en mellannivåspellcaster att dra en fest i konflikt med en druidisk ordning?

    
uppsättning Passage 06.02.2016 16:33

2 svar

7

Om det redan finns potentiell konflikt mellan staden och skogen (som du föreslår), skriver den onda planen praktiskt taget sig själv. Låt drottningen hyra / tvinga legosoldater (eller tjuvar av någon rand) att attackera en sida och lämna bevis som inkriminerar den andra sidan.

Så till exempel kan hon anställa några trollkarlar att attackera druiderna, kanske stjäla någonting från dem eller på annat sätt förstöra deras verksamhet. Medan dessa härdar är klädda i stulna uniformer från stadsvakt, bär smidda papper eller föremål som identifierar dem från staden, eller till och med bara hollering "Vi tar den här skogen i stadens namn!" Oundvikligen kommer druiderna att undersöka eller till och med retaliera mot staden, speciellt om spänningar om stadens tillväxt redan är ett problem bland druiderna.

Nu har du en situation där druiderna faktiskt är fientliga, baserat på detta missförstånd om vem som faktiskt angrep dem och varför. Dessutom har du byggt in ett lönsamt mysterium (som verkligen attackerade druiderna? Var det faktiskt några av våra människor som var svåra? Är vi ansvariga för det hemska som hände med druiderna?) Som dina spelare kan fortsätta. På så vis är de mindre benägna att känna sig orättvist "lurade" för att attackera druiderna, även om "låt oss torka ut druiderna" är deras omedelbara lösning på de mystiska fientligheterna.

    
svaret ges 06.02.2016 17:52
2

Har du funnit att drottningen kunde ha gjort samma sak med druiderna, och nu tror druiderna att datorerna är de farligaste fienderna i balans?

När du planerar att lägga två fraktioner mot varandra, har du blivit orimligt arg på den andra, så att allt de säger kan misstas för ursäkter och viljan att övertyga dem om att vara den goda delen.

På så sätt, om datorerna inte går till druiderna, är det druiderna som går till datorerna.

    
svaret ges 06.02.2016 17:00