How påverkade Hops födelse multiversen?

6

I några av Warren Ellis 'arbete med förvånande X-Men, utfärdar # 25-30 ("Ghost Box"), använder vissa oförskämda individer från andra jordar en Ghost Box för att passera över till Earth-616, finna den relativt obestämd med tanke på det lilla antalet mutanter post-house of M. De (folket i "bilagan") letar efter att erövra Earth-616 för sig själva och har skickat mutantscouts.

Denna speciella dimension (och det är implicit, andra) gör har mutanter, även om det nämns några att deras X-gen är närvarande på en annan kromosom. Djur och andra teoretisera att i det ögonblick som Hopp föddes skulle många dimensioner ha sprungats i multiversen där mutanter var vanliga igen.

Det var uppenbarligen att Scarlet Witch påverkade hela multiversen under House of M. Men hur är det att Hoppas födelse kan göra samma sak på något sätt, skapa parallella dimensioner? Finns det något betydande för hela multiversen om Hoppas födelse?

    
uppsättning Ian Pugsley 10.04.2012 17:01

1 svar

2

Allt som händer påverkar multiversen. Konceptuellt är multiversen alla oändliga möjligheter för varje binärt tillstånd i universum, från en kvarks spindel uppåt (och kanske ner), spelade ut i sin helhet. Varje gång ett binärt tillstånd presenterar sig, skapas två kompletta universer så mycket som kvantmöjligheten av båda händelserna finns i obestämd tid med lika stor säkerhet. Då ökar ösen och antingen ett universum upphör att existera eller, som i Marvel, fortsätter en verklighet och den andra blir en What-If?

Hoppas födelse öppnade helt enkelt upp ett antal möjligheter som härrör från ombefolkningen av mutanter. M-Day hade inget särskilt förhållande till multiversen, det skapade helt enkelt en situation där mutanter var sällsynta i 616. Ett teoretiskt oändligt antal liknande M-Days inträffade i hela multiversen. Hoppas födelse öppnade möjligheten att detta skulle förändras. Beasts föreställning är att under tiden mellan M-Day och Messiah Complex var 616 på listan över mer önskvärda mål för multiverse-erövrarna, men efter Hope, är det mer av en satsning att skicka en armé till ett annat universum, kraftfulla mutanta populationer är mer sannolikt att inträffa, därmed behovet av forskare.

    
svaret ges 30.05.2014 18:17