Older gasspis är varm att röra vid

0

Min nya lägenhet har en äldre gasspis - jag gissar det från 70-talet? Alla markeringar är borta. Hur som helst, på kaminen är det två heta platser där pilotljusen är under. Det är varmt till den punkt där du inte kan hålla handen i det i mer än en sekund eller så. Pilotljusen är inte stora, jag uppskattar en halv tum lång men det finns ingen isolering. Det finns bara en tunn metallbit mellan kaminen och piloten. Jag antar att standarder var lite mer lax 50 eller så år sedan. Det verkar som en brandfara för mig. Vad tycker ni?

    
uppsättning user1527555 25.10.2018 16:41

2 svar

2

Det här är inte en felaktig brandrisk. I drift kommer kaminens topp nära en brännare att bli mycket varmare än den.

Du är inte tänkt att lägga brännbara material ovanpå spisen, men jag tvivlar på att det skulle börja ett papper i brand. Du kan placera en 1 tums pappershandduk över hot spot och se om det skulle antändas.

EDIT

AFIK moderna gasugnar har elektroniska gnisttändare (de har inte stående pilotljus) så man kan inte jämföra moderna spishällar till gamla som har stående pilotljus. Jag tror inte att en hot spot över ett stående pilotljus är ett ur specifikationstillstånd.

    
svaret ges 25.10.2018 18:39
1

Det är ingen fara, hela toppen av intervallet betraktas som en matlagningsyta, och det skulle vara helt normalt om längden på den stående pilotflammen är som du skrev upp och den aktuella locket är intakt på brännaren. UL är vem som bestämmer vilka acceptabla tidsintervaller som gäller för produkter. Från det du har beskrivit är det standarden för fram- och bakbrännaren med en stående pilot.

    
svaret ges 10.12.2018 23:24