Devils poolskydd vid Victoria Falls

17

Devil's pool är en naturlig pool i utkanten av Victoria faller du kan simma in under vissa månader ( Jag såg folk gör i september förra året).

Bildenäroffentligt.Källa: Wikipedia .

För det första har jag inte hittat klara datum när det är säkert att göra det (bara låg vattennivå någonstans från september till jan).

För det andra, Vad är faktiskt involverat i att komma till och från poolerna?

För det tredje, några siffror om rapporterade dödsfall?

    
uppsättning Stuart 01.10.2012 12:35

2 svar

17

Det kan inte finnas några exakta datum för när det är säkert eftersom det beror på den (höga variabla) vattennivån i floden, vilket beror på regnfall.

Att ta dig dit kräver att du tar en båt, en kort stenig vandring och simning genom en säker del av floden innan du kommer till poolen själv (källa: en TV-show som jag såg). Du bör bara göra det som en guidad tur, under alla omständigheter. Operatörerna bestämmer när vattennivån är säker.

Här är en Zimbabwes tidningsartikel om död av en tour guide som räddade en turist. Det står "Lokalbefolkningen säger att dödsfall på platsen är sällsynt, som sker med en döds takt varje år". Tydligen inkluderar detta guider och turister - och vissa turister tar riktigt dumma risker.

    
svaret ges 01.10.2012 13:20
7

Anledningen till att datumen varierar beror på att högvattensäsongen varierar. Guider tar inte folk när vattennivåerna är för höga, eftersom de måste ta det också.

Det finns en riktigt bra bloggpost på detta vilka detaljer:

  • Stegen involverade komma dit (båttur, bilder på den steniga promenad och hoppet du behöver göra för att komma in
  • tips om hur man hanterar det (eventuella tjejer du är med dig kan vilja varna om effekterna av den starka strömmen på sina kläder ...
  • flera fantastiska bilder som beskriver hela processen
  • Det är nog nödvändigtvis att kunna simma.

... Jag vill verkligen gå tillbaka till Zambia nu.

    
svaret ges 01.10.2012 20:11