Vad inspirerade Tauriel s historia båge?

15

Jag vet att Tauriel är en Jackson skapad karaktär, men jag undrade om någonstans i legendariet foder för historien var mellan henne och Kili. Jag har inte tillgång till alla mina böcker för tillfället och minns historier om kärlek mellan män och alvor i Silmarillion och bilagor men kommer inte ihåg sådana historier mellan alver och dvärgar och undrade om det fanns någon inspirationsgrund för denna aspekt av deras förhållande inom Tolkiens verk.

Den här filmen går naturligtvis ännu längre från originalet än de som gjordes för det, men som en historia för sig själv kan jag fortfarande uppskatta ritten, så om det inte finns någon Tolkien-bas, så inspirerade Jackson, Boyens och Walsh för att skapa denna speciella båge? Finns det intervjuinfo eller något?

    
uppsättning balanced mama 15.12.2013 21:55

2 svar

21

Detta har inte hänt någonstans i Tolkien. Där har förekommit närmare än vanligt vänskap mellan dvärgar och älvor, till exempel:

  • Den ursprungliga byggnaden av Menegroth,
  • Vänskapet mellan Eol och dvärgarna i de blå bergen,
  • Vänskapen mellan Eregion och Khazad-dum,

... men ingenting utom vänskap.

Medan Tolkien presenterar älvor och män som biologiskt samma art i hans kommentar på Athrabeth Finrod Ah Andreth (HoME 10), har dvärgarna ett separat ursprung, som Aule bygger och bygger på en otydlig förståelse för formerna av Barnen som inte ändrades när Iluvatar accepterade sin design (Silmarillion kapitel 2), så det kan antas att de är biologiskt olika olika arter. Dvärg / Elf korsning skulle vara absurd om så är fallet. Detta gäller också för Dvärg / mänskliga relationer.

Det finns en definitivt icke-kanon möjlig källa, vilket är Umli avbildat i det gamla Middle Earth Rollspelet, men de har absolut ingen myndighet i Tolkiens skrifter och är enbart en uppfinning av Iron Crown Enterprises.

Annars är jag inte medveten om några andra källor för detta. Kanske kommer DVD-kommentaren, när den släpps, att avslöja mer.

    
svaret ges 15.12.2013 22:42
4

Tauriels förhållande till Kili är inspirerat från Gimli's interaktion med Galadriel , dessutom när han är begåvad med tre strängar av hennes hår.

Philippa Boyens: And she [Tauriel] engages and ultimately falls in love with a dwarf, of all people. It was a nod, in a way, towards the love Gimli felt for Galadriel. It was just one of those wonderfully beautiful moments that Professor Tolkien wrote so effortlessly.

Så när studion ville ha en romantik i The Hobbit -trilogin, bestämde Peter Jackson och hans besättning att en elf / dvärg romantik skulle vara den mest intressanta, inspirerad från Gimli och Galadriel från Ringens Sammanslutning . Medan Tolkien aldrig skrev några älv / dvärgromaner inom något av hans skrivna verk, var utbytet mellan Galadriel och Gimli en högfödd dam som gav henne en tjänstgöring till en riddare för att slåss i hennes namn.

John D. Rateliff: It does go back to chivalrous myths...It's the personal connection that she acknowledges that he is her knight and that he will go and do deeds in her name. And he does.

    
svaret ges 27.11.2017 01:13