Looking för en bok om en genetiskt konstruerad person

10

Det här var ett tag sedan och jag kan inte komma ihåg så mycket, men jag älskade verkligen den här boken men det gick förlorad i en bilolycka: (

Hur som helst, så huvudpersonen odlades och genetiskt konstruerad. På ett steg går han längs tågspår med en annan karaktär djupt i tanken men förlorar aldrig sin balans som imponerar på den andra karaktären.

Boken sätts i närmaste (ish) framtid. Det finns två huvudgrenar av utveckling, som jag tror har båda byggt ett koloniskepp av någon anledning; Det finns en teknisk sida, metall och datorer, sånt saker och en mer "grön" sida, de har gjort träd mer effektiva, växer i form av möbler och liknande, hela deras rymdskepp växte istället för att byggas. (Mycket liknar "Adamist" och "Edenist" kulturer i Nattens Dawn Trilogy)

Jag vet att det inte är så mycket att gå av, men jag hoppas att någon har någon form av idé.

    
uppsättning Aequitas 29.05.2015 08:07

2 svar

2

Jag är inte bekant med många av verken (exklusive den fantastiska historien Swarm ) men de två -förlängning framtid du beskriver har gemensamma element med Shaper / Mechanist-serien av Bruce Sterling . I detta universum använder shapers genteknik, och mekanikerna använder traditionell teknik.

    
svaret ges 03.09.2015 04:44
2

Boken Anton York, odödlig av Eando Binder kommer i åtanke. Var ett tag sedan jag läste det. Allt jag kommer ihåg är att han är extremt intelligent och lever "för alltid" på ett eller annat sätt och lär sig att gå in i upphängd animation för att hålla sig utanför rampljuset och sparar världen några gånger.

    
svaret ges 02.10.2015 12:02