Moving en telefonjack och koppling den

0

Vår telefonuttag i köket är placerad för en väggmonterad telefon, och jag vill flytta den till närheten av bänkskivan där hemtelefonen sitter.

Detta är ledningen när jag tar bort locket. För mig är det många bortkopplade kablar och de 5 anslutna som inte matchar något diagram som jag kan hitta. (blå, röd, grön, blå / vit och gul)

Antag att ledningen kommer upp till den här kontakten och jag kan flytta ledningen lägre, kopierar jag bara ledningarna här? Kan jag hitta en jack med 5 anslutningar? Jag är bara bekant med 4 anslutningar.

Tack ] 1

EDIT: Jag kan spåra ledningen i källaren tillbaka till denna korsning av alla telefonkablar som bara danglar ovanför brytboxen. Tråden i fråga är grå på toppen av buntet. Kanske är det dags att jag städa upp det här och installera en sorts central hub där de alla möts? (vårt hus är rewired vilket är vad som förde med att flytta jackan på, innan jag repaintar väggen efter att ha klistrat på den. Det är också därför det inte finns något skydd på breakerboxen just nu.)

    
uppsättning user20127 25.05.2018 21:53

2 svar

1

Huvudfrågan är: Hur många telefonlinjer har du?

Om du har en telefonlinje behöver du bara 2 ledningar - ett par. Detta kommer normalt att vara rött & grön på jackan och ett färgat par ledningar från väggen.

Om du har två telefonlinjer behöver du 4 ledningar - två par. Detta kommer normalt att vara rött & grön på jacken för en linje, svart & gul på jackan för den andra linjen och två färgade par från väggen.

Med vanlig telefonservice (POTS) kan du få ledningarna i ett par omvända utan problem. Men du måste se till att paren själva inte är blandade.

Du kan återanvända den befintliga vägguttaget. Men jag rekommenderar starkt att du får en ny jack som Leviton 40249-W Standard Telefon Vägg Jack, 6P4C, Skruv Terminaler, Vit . Med en ny jack som använder skruvplintar behöver du inte några speciella verktyg för att ansluta ledningarna - bara ta bort ändarna och skruva på plats. En vägguttag kommer att kräva antingen en elbox eller en boxeliminator (en metall eller plast "ram" som är lika stor höjd / bredd som en låda men inget djup - bara klippa en rektangel och fäst den) eller använd en Surface Mount Jack istället.

Så allt du behöver veta är 1 linje eller 2 och vilka par ledningar från väggen går till linje 1 och (om du har 2 linjer) linje 2.

Jag antar att din VOIP är en slags magisk låda (t ex Magicjack, Vonage, etc.) som låter dig ansluta vanliga telefoner till en VOIP-linje. Om så inte är fallet är ingen av dessa ledningar meningsfull. Med en rad (oavsett hur många telefoner) använder du bara 2 trådar (röd och grön) i standard 4-tråds konfiguration. Du behöver bara räkna ut (svårt för mig att berätta från bilden) vilket par trådar ansluter till den röda & grön på den inre delen av befintlig jacka. Det paret ska anslutas till rött & grön av en ny jack, rekommenderas skruvplintar. (FYI, den befintliga jacken behöver ett stansverktyg för att göra det rätt, vilken telefon och nätverksinstallatör har men det genomsnittliga DIY gör det inte).

Oroa dig inte för röra i källaren. Om / när du fixar det, om du använder samma kabel till den här platsen behöver du inte ändra något i detta ändamål, bara i källaren.

    
svaret ges 25.05.2018 22:15
0

OP här, tänkte jag ut det. Jag antog att det röda och gröna var matchat med trådarna fästa på samma rad. Jag bytte den nya med de två trådarna till samma färgade och det fungerade. Tack för råd, det hjälpte verkligen!

    
svaret ges 26.05.2018 23:01