Longto Shifting som en daglig kraft

5

Så vi har en Longtooth Shifter i vårt spel, och vissa människor (GM inkluderade) tror att dess encouter-kraft är för stark för en möteskraft och bör ändras till en daglig kraft.

För information är möteskraften Longtooth Shifting, som en mindre åtgärd med krav på blodblodning, här är effekten: Till slutet av mötet får du en +2 bonus för att skada rullar. Dessutom, medan du är blodiga, du får regenerering 2.

Personligt tycker jag att det är lite konstigt att det här är en mötesmakt, eftersom det triggar att bli blodad, vilket allmänt inträffar en gång per möte, det skulle inte finnas någon anledning att bara använda den när du blir blodig för att få en permenant +2 för att skada till slutet av mötet och regen 2 varje gång du börjar blodas.

Kanske finns det något vi inte förstår rätt om denna makt, annars skulle det vara en bra idé att hysa det som en daglig makt.

    
uppsättning Shadowxvii 16.07.2014 18:44

3 svar

21

Ok, så låt oss jämföra detta med en jämförbar kraft.

Den mänskliga hjälteffekten.

För detta tar vi två Rangers, på L1, eftersom det är den bästa tiden att jämföra rasförmågor och bygga dem i grunden exakt samma. För att göra detta helt rättvist bränner vi Människans extra prestation på någonting värdelösa så att det inte färgar våra resultat (i verkligheten betyder det sannolikt att människan har bättre vapen vid L1).

Så vi tar Heavy Blade Ranger, viildar dubbla långa svärd med en 20 str, med Heavy Blade Expertise och en 20 str att starta.

På L1 är vi som drabbade och skadade:

391.133

Det betyder att båda tecknen, utan att använda sina rasförmågor, har följande genomsnittliga skador:

391.133

Låt oss nu introducera rasemakterna i detta. Shifter får följande genomsnittliga skada för antagligen hälften av striden:

391.133

Med denna information kan vi avgöra vem som får den bättre änden av skadestaven. Låt oss anta att en kamp går 5 rundor. I genomsnitt får våra rangers 10 attacker i de 5 rundorna (5 användningar av tvillingstrejk, vi ignorerar åtgärdspunkter för nu).

Vi vet från våra noggrannhetstal att våra Rangers slog 75% av tiden (genomsnittlig L1-monster AC är 15). Så vi kan förvänta oss att träffa 7,5 gånger. Eftersom vår fighter kommer att få ett extra boost från heroisk ansträngning kommer han att träffa en extra tid så 8,5 gånger. Låt oss köra vår genomsnittliga skada beräknas med 85% i stället för 75%:

391.133

Vi antar också att vår Shifter blir blodig efter sin tur i andra omgången. Så han kommer att få 6 attacker efter att hans mindre åtgärd har använts. Så kommer han att få 3 rundor av sin genomsnittliga skada på toppnivå och 2 av hans normala för en faktisk genomsnittlig skada komp .:

391.133

Så det finns det. Den genomsnittliga skadorna rader upp * perfekt. Det är bokstavligen ingen skillnad mellan att få +2 att träffa och en fri träff förvandlades till en miss under en 5-runda kamp med en .75 hit chans. (Detta är för det mesta en statistisk anomali baserat på längden på striden jag valde, självklart med fler attacker, blir +2 större och en enda attack ändras till att en träff blir mycket mindre betydelsefull. Att jag valde 5 rundor är inte en olycka men det handlar om hur länge bekämpar tack i min erfarenhet)

Hur är det med regnen? Återigen, det är bokstavligen 6 träffpoäng, och när du jämför det med Heroic Efforts flexibilitet (det är sant att du håller dig från att misslyckas dödsbesparingar), verkar det som en ganska legitim kompromiss.

Addendum:

För sparkar och fnissar, låt oss anta att en strid tar 10 rundor. Vi tillåter fortfarande vår Ranger-vän att få sitt möte avstängd under tredje omgången av striden. Så nu får han 16 attacker vid den högre skademarginalen med fyra på den lägre. Human Ranger får en attack i 20 ändrad till en träff, så en 5% ökning i noggrannhet. De två ekvationerna blir:

391.133

För Mänskliga och

391.133

för Shifter. Med andra ord, en DPR-skillnad på ca 1. Det är 10 skademässig skillnad (och högst 16 hk) mellan heroisk ansträngning och Longtooth Shifting över en 10-runda strid. Det är inte ens en fjärdedel av ett monster HP på den här nivån och förvisso inte tillräckligt för att övertyga mig om att kraven behöver återbalansera (För jämnare längre kampar, kommer DPR-skillnaden att närma sig 3 asymptotiskt).

Tillägg 2:

Vad betyder 16 HP i en strid. genomsnittliga träff från en L7 standardmonster med MM3-matematik är följande (förutsätter PC AC 21, som är rätt för en Ranger med start Dex på 18):

391.133

Det betyder att om du får hela full effekten av regen kommer du att stå upp till 2 träffar från ett standardmonster. Sätt på ett annat sätt, det här handlar om ditt överspänningsvärde vid L7, så du sparar dig själv 1 läkningsspänning. Det är en solid besparing, men vi går tillbaka till vår jämförelse med Heroic Effort, jag skulle verkligen inte säga att det är obalanserat (du måste också ta hela loppets prestationsstöd och andra funktioner med i beräkningen, du kan balansera en starkare ras mot en svagare med ett starkt racistiskt möte (till exempel antog vi att vår mänskliga ranger spenderade sin prestation på något som inte hjälpte, men han kunde ha använt det på en expertis och fick ett noggrannhetstryck som skulle till och med oddsen ännu mer, han också kunde ha tagit en tredje vilja i stället för heroiska ansträngningar som skulle göra hela denna övning meningslös, detta kompenseras i viss mån av något lägre statistik, men på andra sätt inte så), men den analysen skulle vara ganska lång och är slut omfattning här).

    
svaret ges 16.07.2014 22:16
8

+2 skada och +2 regen är inte OP

+2 skada är inte en stor bonus, inte heller Regen 2. Båda kan hjälpa dig i fall där ett slag nästan knackade ut dig (men du regnade 6 hk under de senaste 3 rundorna så att du fortfarande har 1 hp) eller den fienden skulle ha haft 1 hk kvar och stått fortfarande men nu är den död. Även vid nivå ett är det inte så mycket Hp som tar hänsyn till hp-värdena, är cirka 30 för datorer och kan vara högre för nivån lämpliga monster.

    
svaret ges 16.07.2014 18:59
3

Andra har redan gjort ett bra jobb att svara på den här frågan, särskilt om den verkliga (bristen på) numerisk fördel, men här är några saker att tänka på ...

Personaly, I think it's a bit weird that this is an encounter power, since it triggers on being bloodied

För clartiy (och generell nitpicking), som du nämnde i beskrivningen, utlöser den endast om en mindre åtgärd används medan Longtooth Shifter är blodig.

Detta är en viktig strategisk punkt för Longtooth Shifter och GM att överväga. Om en NPC, varelse, effekt eller situation kan hindra karaktären från att vidta mindre åtgärder, är kraften värdelös för den tiden innan den kan användas.

[Since being bloodied] generally happens once per encounter, there would be no reason [not?] to just use it the moment you get bloodied to get a permanent +2 to damage until the end of the encounter, and regen 2 every round you begin bloodied.

Det är bra att ge karaktärer en fördel, ja? Annars skulle alla lämna sina vapen och rustning hemma. ; -)

När det gäller ren statistik är matematiken viktig.

Om den +2-bonusen inte hjälper till att övervinna en motståndare hög AC, är det praktiskt taget värdelös. På samma sätt låter +2 skador bra tills du kämpar mot en 300+ HP drake. Och regn 2 när blodet? Awesome ... tills A) du inte blockeras eller B) Din motståndare lyckas med en hel del 3 poäng skada (3 dmg - 2 regen = fortfarande döende). För att klargöra, per @ Roberts kommentarer, "2 skador är inte mycket att regna" eftersom "en hel del saker gör långt mer än 3 skador." Om du tar skada kan du inte negera, din döende, även om det är en långvarig död.

Även om det inte finns många orsaker att hålla i små möten, kräver långa strider ofta att resurshanteringen överlever. Så när andra källor till läkning eller kampbonus är tillgängliga kan det vara det första som Longtooth Shifter använder (förutsatt att någon typ av taktik används).

Vidare, kom ihåg att At-Will, Encounter och Daily-nyckelord är helt enkelt beteckningar för regelklarhet. Under en kamp kan Longtooth Shifter blodas 5 gånger eller 0 gånger, men effekten kan bara aktiveras högst en gång per möte oavsett. Dessa är helt separata situationer regelbundet.

Slutligen, om regeln saknade Encounter-beteckningen, kunde Longtooth Shifter teoretiskt gå in i strid med krafternas bonusar aktiva med antagandet av de tecken som HP räknat som blodat. Eller karaktären kan regna slå poäng från, säg en enkel mekanisk fälla eller dåligt fall.

[...] some people (GM included) think its encounter power is too strong for an encounter power and should be changed to a daily power.

Om det finns en allmän överenskommelse om att strid är för lätt, eller om Longtooth Shifter verkligen övermanas, skulle jag argumentera mindre för en så drastisk regeländring och mer för att undersöka andra sätt att balansera saker ut.

 • Om denna förmåga staplar med andra teckenobjekt eller befogenheter, bör du förmodligen försöka titta på sätt att upphäva eller ändra dem som en uppsättning. Annars kommer det här problemet att skörda upp senare när nya objekt / kraftkombinationer upptäcks.

 • Har GM lägga till element för att motverka Longtooth Shifters förmåga i kamp som

  • mindre åtgärdsförtryck
  • bättre motståndare AC / bonusar
  • regenerationsundertryckning.

  Detta beror inte direkt på spelaren som spelar Longtooth Shifter, gör minst möjliga förändringar i spelsystemet och ger en mer taktiskt intressant kamp (t ex måste vi förstöra växten med giftet som förhindrar återuppbyggnad först).

 • Om den smärre åtgärden är vad som felar dig, överväg en liten förändring till en fullständig åtgärd istället. Det här är mycket mindre hopp än från Encounter to Daily och kommer fortfarande att störa kraften på lång sikt.

 • Glöm inte att reglerna är potentiellt tvetydiga. "Vidare, medan du är blodig, får du regenerering 2" kan säkert vara styrd att istället för att applicera från den punkt som mötesmakten används framåt, att den bara gäller det ursprungliga blodiga tillståndet (t.ex. regen 2 får dig bara förbi blodet en gång - första gången strömmen används).

Men verkligen, varför behöver det vara en "nackdel" för att använda någon grundläggande kraft? Ska en Ranger använda Twin Strike plötsligt vara förbannad med en överväldigande lust för blod? Om inte din fotografering för ett system där alla måste spela påföljder av något slag, de flesta tecken behöver inte "hållas i kontroll". Kom ihåg att Longtooth Shifters är utformade för att vara farliga i melee-strid och har befogenheter som passar det därmed.

Slutligen, kom ihåg att du spelar som en grupp. Medan bra RPG-spel helst tillåter svaga tecken intressanta möjligheter att spela, generellt försvagas karaktärerna "bara för att" verkar kontraintuitiva.

    
svaret ges 17.07.2014 07:25
Senaste kommentarerna

sak, jag har inte den typen av utrustning, "berättar Moens för mig. Fiolen går" fristående i min väska "." Jag spelade i 20 år i teater och spelade senare busker ... men detta fungerar som hjälpte mig. Jag har hittat pengar innan någon bestämde sig för att spela på saker. Jag tror inte. På ett instrument som detta tar det tre veckor, "säger han. Se en sekvens av Jane Hadkeys fotografier av prins Charles i sin rullstol för intryck © Esther Smith <| endoftext |> Har du mer pressande saker att hantera? En... Läs mer