Unvänd teknik vid bordet [stängt]

3

Jag är relativt ny på tabletop rpgs. Jag är för närvarande inblandad i ett drakeålderspel med några vänner och jag älskar det. Jag har sett några verktyg för att hantera onlinekampanjer som roll20 och rpgtools. Ju mer jag spelar desto mer tycker jag om idén om GM och spelare som hanterar spelstaten genom en sorts ansökan för personliga kampanjer också. Jag anser att en ansökan för detta ändamål kan innehålla saker som:

  • självuppdaterande teckenblad
  • lagerhantering för spelare
  • initiativkalkylator
  • rulla räknare för olika saker som kamp och färdigheter
  • GM-skriftliga möten, etc ...

Jag är en utvecklare av handel och tycker att det här kan vara ett intressant sidprojekt att ta på sig. Men med tanke på att min erfarenhet av tabletop rpgs är begränsad är jag nyfiken på hur erfarna spelare känner till användningen av teknik vid bordet med en levande grupp människor, specifikt (inte online).

Skulle användningen av en applikation på en tablett eller smartphone komma i vägen för erfarenheten från papperslistor och tärningsrullar?

Finns det några specifika verktyg som spelare eller GM som du vill se i en ansökan om personliga kampanjer?

Finns det redan några verktyg för att hantera spel så här?

    
uppsättning Hari Seldon 08.11.2014 21:17

2 svar

5

Det finns en mycket högre potentiell distraktionsfaktor från elektroniska enheter (bärbara datorer, tabletter etc) än tärningar & papper.

  • Enheter har glödande skärmar och animeringar som tenderar att fånga och omskolla uppmärksamheten mycket mer än traditionella material.
  • Enheter kan göra många andra saker och kan dyka upp distraheringar som en e-postnotifikation
  • Människor snubblar ofta bakom en bärbar datorskärm, vilket effektivt blockerar utomstående stimuli (det vill säga de andra spelarna) medan de använder enheten.

Det är mycket enkelt för enheter att bli en oavsiktlig social barriär vid bordet. Jag har sett dessa faktorer spelas upp flera gånger i flera år med bordspel och observation av många olika människor. Det blir nedslående när jag har gjort tid att njuta av ansikte mot ansikte med människor, och någon tillbringar det bakom en bärbar dator eller fiddling med ett smartphonespel när deras karaktär inte är direkt förknippad.

Det betyder inte att enheter saknar inlösande användning, eller kan inte användas ansvarsfullt. Som en GM laddar jag min kärnregelregelbok på min telefon, för att använda det elektroniska indexet på det snabbare för snabba uppslag och det är mycket lättare än att lägga en snygg 450 gram bok runt. Vissa människor hittar tärningsrullar-appar eller PDF-teckenark för att vara tillräckligt lämpliga för att motivera användningen av dem.

När du använder enheter vid bordet är det viktigt att se dem som sekundära till de interpersonella interaktionerna och ha en roll som är begränsad till spelfunktionerna för bordspelet. När jag GM, ställer jag inte in en fast policy för användningen av enheter, men jag avskyr mig för mycket av det. Jag påminner mig alltid när jag hämtar min egen enhet för att bara leta upp regeln, stoppa sedan och lägg upp min uppmärksamhet på spelarna.

Om du funderar på att använda ett enhetligt verktyg för hela ditt bord är det värt att ha ett kort samtal med dina spelare om att undvika den distraheringsfallen och att behandla enheten en ersättning för papper, snarare än att bara suga in i alla coola saker som din surfplatta gör. Det här talet handlar inte om att polisera spelare, men erkänner allas mänskliga foibles och lovar att samarbeta tillsammans. Jag är lika känslig för distraktion som mina spelare, trots allt.

    
svaret ges 08.11.2014 21:50
4

I gruppen var jag GMing ett tag hade vi bara ett relativt litet bord och sex personer (inklusive mig själv) kring det. Bordet var vanligtvis rotigt med chips, pizza, drycker, tecken lakan och tärningar. När det kom till unrolling följde battlemap chaos.

Så jag bestämde mig för att använda min bärbara dator och ansluta TV: n som en andra skärm. Battlemap jag använde var på roll20, och på min skärm använde jag Firefox med mitt eget GM-konto (så jag kunde avslöja och gömma vissa områden) och på TV: n var en Chrome-webbläsare inloggad som ett vanligt spelartecken. Dessutom lade jag en trådlös mus på bordet och mina spelare kunde flytta sina tokens på skärmen. Det var bra: bra initiativspårare och mycket detaljerade kartor på datorn / TV, och jag aktiverade även skärm / röstinspelning för att arkivera våra sessioner. Och bordet kan fortfarande användas för min spelares tecken och tärningar.

Så den här enkla installationen var en stor hjälp i våra spel sessioner.

    
svaret ges 08.11.2014 21:44