Can min generator driver min djupa brunnsvattenpump?

5

Jag har en 120/240 volt generator med en utgång på 3250 watt som kolliderar vid 3750. Jag vill kunna driva min brunnsvattenpump men jag får motstridiga svar på om denna generator packar tillräckligt med ström. Jag är också osäker på hur stor min brunnspump är men allt annat i huset är ganska standard så jag ska säga mellan 3/4 och 1 hk.

Konsumentrapporter säger att en brunnpump kör cirka 700 watt. Multiplicera det med 3 för att få en grov uppskattning av startvattnet för pumpen och du kör runt 2100 vilket fortfarande lämnar gott om wiggle-rum i form av watt.
Rapportrapport för konsumentrapportering

Genom att göra någon annan forskning på nätet finns det många som säger att du behöver minst en 5k watt generator för att driva en brunnsvattenpump. Självklart är det långt ifrån vad konsumentrapporterna listar och långt under min generator genereras.

Jag vill inte bara koppla in den och förstöra min vattenpump eller generator så jag försöker hitta ett solidt svar eller en riktning innan jag gör det.

    
uppsättning Jeff Cope 26.06.2013 15:30

3 svar

4

Om du redan äger generatorn säger jag att det går och provar det. Om generatorn är överallt anständigt kommer den att reglera spänningen mer än tillräckligt för en motor så att du inte överströmmer motorn med spänning. Om generatorn inte kan hantera det kommer du inte att skada motorn om du inte stannar det under en längre tid. Generatorn ska inte skadas, det skulle vara som att försöka använda ett dött batteri om det inte kan skjuta ut tillräckligt med saft det bara inte kommer att göra.

Anledningen till att jag har lagt märke till att folk föreslår högre effekt är att de vanligtvis byggs lite bättre och eftersom de kan få mer effekt, svarar de på en topp betydligt bättre, jag går in i toppdiskussion. Generatorer levererar el på efterfrågan (till och med kraftverk), en hushållsgenerator producerar ungefär ett par hundra watt vid tomgang, eftersom fler föremål är inkopplade / aktiverade efterfrågan stiger och generatorn känner av det och går hårdare. Eftersom det inte finns ett förebyggande meddelande om detta kommer generatorn normalt att spika / toppa högre än efterfrågan och återhämtningen tillbaka kring vad den behöver sätta ut. En motor som slås på med kondensatorer kommer vanligen att klara av den tiden, kondensatorerna laddas upp långsammare (nästan inte märkbar i de flesta fall) och kondensatorerna fungerar som likriktare som hanterar andra spänningsändringar under drift. Motorer utan kondensatorer hanterar vanligtvis också det, men eftersom de inte får en startzap från kondensatorerna, har du en liten chans att bränna ut dina spolar, tänk dig att ansluta en 220v motor under belastning till 110v-källa, det kommer att aktivera spolarna, men förbli stoppade.

Om det här är en mer permanent installation (off-grid scenariot i motsats till orkanförberedelser etc.) rekommenderar jag ett separat motorstartskit - dåligt med namngivning här - före motorn eller ett kraftigt UPS / batterisystem men för bara när strömmen misslyckas tror jag att du mår bra.

    
svaret ges 26.06.2013 16:43
4

Jag hade samma fråga när jag format min generator för att köra min brunnspump under strömavbrott. Jag köpte en klämmätare för under $ 100 och testade pumpen på hushållens ström. Jag monterade helt enkelt mätaren på den heta linjen och slog sedan på pumpen. Min pump är 220 volt med två heta ledningar så jag var tvungen att multiplicera resultaten med 2. Tyvärr har jag flyttat från det hemmet och kommer inte ihåg hur mycket kraft min behövde, men det var väl under den angivna kapaciteten på 5500 watt av min genset.

Det är också viktigt att notera startströmmen eller använda "håll" -funktionen på klämmätaren så att du känner till startkraven och körkraven.

    
svaret ges 26.06.2013 16:27
0

Generatorer är mycket bra vid hantering av belastningar upp till .5 gånger startat värde. Det är vår politik här i Afrika. Om du är osäker har du en motordrivenhet (schneider) för att ge mjuk startström.

    
svaret ges 01.09.2015 04:08