A / C frysningslinjer

0

Problem: Förångare / sugledning fryser i A / C-läge.

Åtgärder: Byte av fläktmotor och förångare spolar (ingen luft kommer genom gammal en / slå upp småligt dålig).

Relevant information:

Kylmedelstyp: R ???

Omgivningstemperatur:

uppsättning tony D 25.02.2018 03:43

2 svar

0

Eftersom jag inte kan passa allt i en kommentar kommer jag att ställa frågor som kan ge dig ett svar.

Vilket kylmedel har du att göra med R22, R410A ???

1: Vad är omgivande temperatur? 2: Vad är inomhus temperatur med i 20 meter av din returluftkanal? 3: Vad är lufttemperaturen på utloppssidan av din förångare? Detta borde vara ca 20 grader under inloppstemperaturen mätt i steg 2. Så om inomhus temperatur mätning din steg 2 är 75 grader, bör temperaturen 12 tum efter förångaren vara 55 grader.

Så om din inomhusfläkt inte rör tillräckligt med luft (din temperaturfall kommer att vara större> 20 grader - eller det kan frysa upp evaporatorn) eller flytta för mycket luft (din temperaturfall kommer inte räcka till

svaret ges 25.02.2018 10:48
0

Ja dina antaganden är korrekta och ditt svar är detsamma som jag trodde. Men att lägga till R-22 korrigerar inte någonting - sugning stiger till 70psi men huvudtrycket stiger inte ihop alls.

Bara för spark och grin kopplade jag bort kondensorfläktmotorn och fick huvud / sugtryck upp och föll sedan ner till 55/180. O / S-temperatur 75-19F I / D-fläktmotor 1075rpms och tappad för hög hastighet (kylning). Kanalerna blåser alla.

Jag ersatte mätkolven och trodde att den skulle kunna klibba. Det stod / svårt att komma ur gammal spole. Jag bytte I / S EVAP COIL och satte in nya kolvar, i tillägg till chg I / D-fläktmotor (Gamla spolen blev slagen ganska dålig och tillåter inte luft genom). Innan jag hittade jag / D-fanen inga problem.

Hur jag såg det utan att se kanalarbetet (nästa), är enheten antingen kraftigt överladdad eller kompressorns ventiler är ett problem (ger inga problem med kanalen). Jag har aldrig haft den här frågan förut, vänner i branschen har också en förlust.

Tack för din inmatning kommer jag att arbeta med det. Tony

    
svaret ges 28.02.2018 01:46