Compensation för en EU-flygning

2

För några månader sedan flög jag med IranAir från Rom till Teheran. Vårt flyg var försenat med 7 timmar! Jag krävde ersättning och de erbjöd mig 25% rabatt på min nästa flygning vilket låter roligt, eftersom jag enligt lag har rätt att få upp till 600 €. Jag lade frågan på Resolver.com, efter 3 månader svarade de att säga ring detta nummer för att följa din ersättning. Det har varit en månad sedan jag ringde dem och skickade dem min bankinformation. Kallas en annan 3 gånger och det enda de säger är att det är igång, och de ger mig inte ett datum eller något! Vad ska jag göra nu?!

    
uppsättning Anita Haghighi 06.07.2017 00:22

1 svar

5

Du bör kontakta Iran Air och påminna dem om dina rättigheter och skyldigheter enligt EU: s direktiv om flygpassagerarrättigheter:

in the event of a delay longer than three hours, passengers should be offered reimbursement within seven days (and, if necessary, a free flight to the initial point of departure) and compensation as in the event of cancellation

länk

Om Iran Air fortsätter att undvika att kompensera dig, bör du göra ett officiellt klagomål med dem, med hjälp av EU-klagomål .

Om Iran Air fortfarande undviker problemet, skickar du en kopia av det här klagomålet till relevant nationell tillsynsorgan från EU-medlemmen som du flög ut från (Italien).

Att använda ett tredjeparts skadeföretag är meningslöst eftersom de bokstavligen inte gör någonting mer än vad du skulle göra - de skickar in det pappersarbete som krävs. De kommer inte att jaga, de kommer inte att följa ärendet, för allt som sänker sig till deras lön - du har bokstavligen skrivit bort en del av någon ersättning utan någon fördel alls.

Du bör kontrollera ditt avtal med Resolver.com eftersom det är högst troligt att du måste betala dem en del av din ersättning oavsett om du mottar det på grund av sina åtgärder eller inte när du har anlitat dem som din agent i detta frågan.

    
svaret ges 06.07.2017 01:33