Färgning av befintliga golvbrädor

2

Vi har just köpt ett 1930-talshus och det har redan laktade golvbrädor men vi vill mörka färgen. Ska vi sätta tillbaka och börja från början eller kan vi lacka på lack?

    
uppsättning Hans 28.08.2013 22:40

2 svar

1

Du kan prova en glasyrlack och sedan försegla med mer lack.

En del bakgrund:

En pigmenterad fläck är gjord av "bitar" av färg (pigmentet). När den appliceras på nakent trä är det mesta av färgen på ytan. (Men HerrBag, jag hör dig att säga, min Minwax-fläck är oljebaserad och tränger in. Oj, Minwax är en blandning av färgämne och pigmenterad fläck.

Mest färg är pigment blandad i ett basmaterial som låter dig sprida det jämnt. Opaqueness kommer från koncentrationen av pigment och själva basmaterialet.

glasyrer

är samma pigment i en genomskinlig bas som låter dig flyta ett färgskikt över tidigare färdigt trä. För att göra en anpassad glasyr, lägger du till en liten andel av regelbunden färg till glasrutan.

För att anpassa tekniken för stora ytor krävs en långsammare inställningsversionsglasyr och en svängbar huvudapplikator (som används av golvprofiler, det är en överdimensionerad rörformig färgplatta (som en färgrulle som inte roterar)).

En bra artikel om glasur och glasering från Woodworkers Journal är här .

    
svaret ges 29.08.2013 00:51
0

Du måste först avlägsna poly eller någon skyddande beläggning. Om golvet inte behöver extra slipning behöver du inte sätta av lackskiktet speciellt när du går mörkare. Jag föreslår att du tar bort polyeten i ett litet område och ser hur några olika färger kommer att blandas med vad som helst som användes först.

    
svaret ges 28.08.2013 23:02