I sällsynta fall att U.S. DOD stänger av GPS, vad är alternativet?

49

I Förenta staterna arbetar försvarsdepartementet tillsammans med andra federala myndigheter i regeringen Operations & upprätthåller GPS .

I de sällsynta händelserna, om regeringen av någon anledning beslutar att stänga av GPS-tillhandahållandet (även tillfälligt), vad är konsekvenserna / alternativen för flygindustrin?

 • Vilken procentandel av branschen beror endast på att GPS ska fungera?

 • Vilken procentandel av branschen har tillräckligt med alternativ navigering innebär att fortsätta att fungera oavsett GPS?

 • På ett bredare spektrum är jag också nyfiken på flygindustrins beroende av GNSS och vad som kan hända i fallen av global katastrof, krig, cyber-krig etc. (som alla inte är omöjliga).

      
  uppsättning RaajTram 28.09.2017 03:48

  5 svar

  35

  Om GPS är otillgänglig kommer det att ha en ganska stor inverkan på flygindustrin.

  Alla flyglinjer i flygning kommer att uppleva försämrad RNAV-prestanda, men de skulle göra det till destinationen med hjälp av VOR, DME och ILS. För allmän luftfart är saker inte så lyckliga. GPS-displayen ger en utmärkt lägesmedvetenhet i små flygplan. utan det går navigeringen till gamla skolens VFR och läsdiagram. De flesta piloter kommer troligen att göra det, men några kan gå vilse och hamna i bränsleutsläpp.

  För flyglinjer som förbereder sig för avgång, är initiering av INS tidskrävande då GPS-koordinaten används som en av startparametrarna. Portarnas koordinater kan granskas i flygplatskartor, vissa flygplatser har också tecken som anger GPS-platsen. båda tar längre tid. Plötsligt upptäcker piloter som flyger oceaniska rutter att de behöver mer planering för händelser. Vissa vägar kan ändras för att flyga VOR-to-VOR. Avgångar runt om i världen kommer att försenas, det är säkert.

  Varningssystem för jordnära närhet, som använder GPS för att bestämma flygplanets plats, kan inte använda sin terrängdatabas för att ge varningar till piloter, även om varningar baserade på radarhöjdmätare fortfarande skulle vara tillgängliga.

  I själva verket kastas vi tillbaka till 80-talet eller 90-talet, när GPS ännu inte var allmänt anpassad. Många av dessa navigationshjälpmedel används fortfarande idag, så industrin kan fortfarande flyga, men trafikkapaciteten kommer att minska.

      
  svaret ges 28.09.2017 10:21
  11

  Det kommer att bli större problem. Fraktbranschen är GPS-beroende, kommunikationsindustrin är starkt beroende av GPS-tidssignaler, routing för tåg och så vidare. Faktum är att kaoset utan GPS kommer att sträcka sig långt bortom luftfart. Det kommer att påverka nätverket, elnätet, jordbruket, gruvverket och så vidare.

  I 1992 hade jag ett lag som föreslog ett mindre luftfartygslanserat GPS-system i LEO för att hantera en sådan nödsituation. För det mesta kan mottagare använda LEO-sändarna.

  Men om jag bara var orolig för flygplan skulle jag också ha GLONASS, Galieo och andra integrerade i mottagarna. Jag tror att många mottagare för närvarande är konfigurerade för att hantera GPS och GLONASS samtidigt och använda WAAS, och även europeiska, japanska och indiska augmentationssystem.

  Saker förändras, för att jag nyligen hittade en GPS / GLONASS-mottagare med WAAS och de andra ekvivalenterna, med ett USB-gränssnitt, för $ 18. Ganska fantastiskt.

      
  svaret ges 28.09.2017 18:50
  10

  För närvarande krävs flygplan för flygtrafik för att behålla VHF-navigationsradioer för användning med markbaserade navigationsbrickor. Dessa kan också fungera med befintliga RNAV-system.

  Andra alternativ för navigering från ett fel i GNSS-tjänsten kan innehålla följande.

  LORAN - fortfarande populär vid sjöfarten, är LORAN fortfarande ett mycket exakt sätt att navigera. Tyvärr föll luftfarten LORAN-mottagare i favör med tillkomsten av GPS.

  Tröghetsnavigeringssystem - nuvarande generationer av solid state INS-redskap är mycket exakta men noggrannhet börjar bryta ned med långvarig användning, vilket kräver noggrann positionsuppdatering från tid till annan.

  Celestial Navigationssystem - elektroniska sekstanter som kan spåra kända stjärnor på himlen. Systemen kan kombineras med andra INS- och RNAV-system för förbättrad prestanda och redundans.

      
  svaret ges 28.09.2017 06:42
  6

  I det förflutna infördes det amerikanska GPS-systemet Selective Availability (SA), vilket garanterade civila användare har mindre exakt positionering än den amerikanska militären. SA stängdes av 2000 och sedan 2007 har nya GPS-satelliter inte möjlighet att slå på SA.

  Om den amerikanska militären behöver försämra GPS-tjänsten kommer det att ske i en begränsad region . Förmodligen kommer regionen att vara en krigszon och kommer ändå att stängas för kommersiell och allmän luftfart.

  Om USA någonsin måste stänga av hela GPS-systemet, har WW3 antagligen brutit ut. Återigen är navigering inte det största problemet för kommersiell och allmän luftfart i detta scenario.

      
  svaret ges 29.09.2017 16:59
  2

  Jag är inte säker på den nuvarande distributionen på marknaden, men värdet av andra konstellationsägare som GLONASS eller Galileo skulle plötsligt öka. För närvarande, på grund av den stora användningen av GNSS får de inte mycket dragkraft. Faktum är att de flesta mobiltelefoner för närvarande har både GNSS / GLONASS tillgängliga. I själva verket utgör Ryssland ytterligare skatt om en enhet inte har GLONASS-stöd för att öka användningen av GLONASS. Så det enda jag ser är en plötslig bump i användningen av andra konstellationer. Min iPhone / Samsung-telefon skulle vara bra!

      
  svaret ges 29.09.2017 05:02

  Läs andra frågor om taggar