Can rå honung ser mörk och rinnande ut?

1

Jag har köpt Safa rå honung . De har skrivit att deras älskling är:

391.133

Denna älskling är rinnande och mörk i färg (nästan svart). Det har vissa rester i det.

Den här webbplatsen visar rå älskling som ser ut som en pasta:
länk

Har jag blivit lurad? Kan rå honung se mörk och rinnande?

    
uppsättning Aquarius_Girl 28.09.2017 07:18

3 svar

3

Det verkar normalt.

Alla "råa" medel är att det extraherades från honungskakan utan betydande uppvärmning. Det är flytande att börja med i honungskakan, så det är normalt att det fortfarande är flytande när du får det. Jag vet inte om jag skulle kalla det rinnande, det borde fortfarande generellt vara en ganska tjock, långsam flytande vätska, men det är inte en pasta.

Färgen är mestadels bara en funktion av vad bina samlades. Mörk är ofta mer smakfull, förmodligen en bra sak, men beror på din smak. Massproducerad honung är mycket ofta lättare, och wildflower honung (där bina bara får vad de vill) är mycket ofta mörkare.

Jag har definitivt sett massor av rå, ofiltrerad honung som ser vätska ut och ungefär mörkret hos den råa honungen du köpte, döma av bilden på länken. Om något är det förmodligen vanligare att hitta mörk ofiltrerad honung, eftersom filtreringen kan lätta upp det lite.

Den "klistra" du kopplade till ser ut som den är kristalliserad / krämad. Det finns mycket små sockerkristaller, vilket gör det tjockare och ogenomskinligt, vilket tenderar att få det att se lite lättare ut. (Det är inte helt slät, som "perfekt" krämad honung, men det är mycket mjukare än okontrollerad kristallisation, så jag tycker att det är rättvist att kalla det grädde.) Rå, ofiltrerad honung kristalliserar lättare Det har mer ofullkomligheter i att sprida startkristallisering, så det är inte helt överraskande att se rå honung i den formen. Men rå honung har verkligen inte för att vara så.

    
svaret ges 28.09.2017 07:46
1

Honung kan sträcka sig från lätt till mycket mörkt; från vad jag har på lager just nu

Man kan se att de övre trenderna mot nästan svart. Dessa prover är alla från bin i det lugna nordvästra området.

    
svaret ges 29.09.2017 16:00
0

Det verkar längre in i troperna du går, desto tunnare får hon. Mörk honung har normalt mer pollen i den. Så vilka blommor kom det ifrån? Men svart älskling jag inte har sett. Mörkbrun ja. Om det är satt bildar några bin vax i honung? Finns det delar av bin i honung? Ofiltrerat är inte normalt. Smaken varierar från vecka till vecka när ny honung köps. Eller bikupa till bikupa i honung. Vår älskling de får en bikupa. Sätt den i en 5 gal. hink. & pojkarna går ner på gatan som säljer den. Du håller fingret i & smaka det innan du köper det. Ta med din egen burk. Kammen är mashed och honungfiltret kastade en bomullstyg i din burk. Vissa vax ses i honungen. Ljus till mörkbrun i färg. Inte för många particals i den. Något vax. Det låter nästan som om du köpte matlagning honung. Vi brukar använda den mörka honungen i matlagning.

    
svaret ges 28.09.2017 14:07