I spelet skäl för inga flera övernaturliga mallar i nWoD

24

Finns det en sak i spelet för exklusiviteten av övernaturliga mallar i den nya världen av mörker? (Varför kan inte varulv eller vampyr väcka sig och vara en mage också, till exempel ?) Om det finns, var hittar jag det?

(Om jag någonsin läste en sådan förklaring, har jag helt glömt det.)

    
uppsättning OpaCitiZen 22.12.2012 17:52

6 svar

37

Övernaturlig kraft kommer från att göra ömsesidigt exklusiva förändringar av människans själ.

Min åsikt är inte uttryckligt angiven någonstans, men jag anser att den stöds av uttalanden över nWoD-böckerna. Det finns några representativa citat från kärnböckerna jag äger längst ner.

För att göra någonting större än övernaturligt måste du vara mer än mänsklig. En vampyrs själ dödas och blandas med odjuret från hans herres vitae. Varulvar är födda med en själ som är övernaturligt potent men sover i åratal. Mages väcker och får sympati mellan sina själar och Realms Supernal. Förändringar är sönderdelade, manglade och blandade med Fae-saker.

Ingen av dessa förändringar kan samexistera i en person. Att ta en mage för ett exempel. Om du inte är en vanlig dödlig, så kan du inte vara i nära nog med sympati med de superliga rikerna för att utföra magi.

Från Vampyr The Requiem 181

The change from life to undeath affects more than a person's body. It changes the soul.

Från Werewolf The Forsaken

A werewolf is born supernatural, with the soul of an ancient predator.

Från Mage the Awakening Page 32

A mage who loses his soul immediately enters Sleep until it is restored. His ability to perform magic is gone. If the mage somehow gets his soul back, he needs a full night's sleep before he can use magic again.

Från Ändra den förlorade sidan 24

When humans enter the Hedge, the Thorns do more than tear at their flesh — the Thorns rip away at their souls as well.

och

While the human soul is not quantifiable, there is a certain something which makes humanity humanity, and it is this same unique characteristic that begins to unravel like a mis-kint sweater the deeper one travels into Fae lands.

    
svaret ges 27.12.2012 18:05
20

Förklaringen i spelet verkar vara "Det fungerar bara inte."

Vampire: the Requiem, page 168

Kindred Vitae, while potent, does have its limits. When the other supernatural creatures with whom the Damned occasionally cross paths come into play, certain realities of the World of Darkness supersede the mystic strength of the Blood.

Werewolves and mages are immune to the Embrace. If a vampire is somehow able to extract all the blood from a werewolf or mage and attempt the Embrace, that Embrace fails automatically.


Mage: the Awakening, page 65

Note that a character cannot possess multiple supernatural templates... A vampire or werewolf cannot Awaken...

Jag misstänker att det inte fungerar med design eftersom de ville undvika blandningsgalenheten i klassiska World of Darkness.

    
svaret ges 23.12.2012 00:15
8

Anledningen är att nWOD-systemet inte tillåter det. Det fungerar av en standardiserad kärnbok för alla linjer; World of Darkness Rulebook.

oWOD gör inte detta och har i huvudsak de olika spellistorna som varulv: Apokalypsen och Vampyren: Den Masquerade som kan blandas men är i huvudsak världar för sig själva. Till exempel; I den världen finns sådana saker som grymheter. En vampyr varulvhybrid. Dessa är omfamna varulöv som båda har kraften i Gnosis en Kindred Vitae. Men även böckerna säger aldrig att dessa vargar är desamma i båda världarna. Författaren till VTM-översättningsguiden för oWOD till nWOD gör även specifikt denna punkt:

But in the original World of Darkness, the different game lines were ostensibly worlds unto themselves. That is, although crossover systems and products existed, it was always stated up front that the 'Lupines' of Vampire: The Masquerade weren’t necessarily the Garou of Werewolf: The Apocalypse. In Requiem, this isn’t true. The core rules of the setting are found in the World of Darkness Rulebook

Jag säger inte att du inte kan göra det för nWOD, det kommer bara att ta lite kreativt utrymme med de definierade reglerna. Men i slutändan säger till och med White-Wolf att alla regler i boken inte är något annat än förslag och att du borde ha kul med det.

    
svaret ges 23.12.2012 01:41
1

White Wolf har alltid försökt att skilja sig från munchkinism eller combo-praxis så vanligt i andra spel. Så, med undantag för oWDD: s avsky, och kanske några ghouls, varje gång de introducerade en övernaturlig typ, gjorde de sig oförmögna att kombinera med en annan.

De visste att många spelare skulle försöka dra fördel av att blanda två (eller fler) övernaturliga typer. Så tillät de ingen, även om mixen visade sig mer trovärdig och logisk än förklaringen till varför den inte fungerade.

Tänk på att spela vampyr med en grupp vampyrmagasin, en vampyr-varulvskifte och en vampyrmummi. Det är munchkin och det är fult.

    
svaret ges 27.12.2012 09:22
0

Det finns ingen sådan sak, även om de är avsiktligt begränsade:

 • Vampire-Garou-blandningar är möjliga, men svåra. De är gudomligheterna.
 • Vampyrmagasin är inkompatibel, omtanke förstör gnistan i mages själen. Men mages kan omfamnas helt normalt. Det var också Tremers huvudproblem: efter att de lyckats med deras "omfamning", förlorade de all sin makt. De var tvungna att återuppfinna samma magi, baserat på vampyrblod.
 • Garou-Mage-mix är också möjligt, men det är väldigt mycket sällsynt.
 • Det är omöjligt att använda olika övernaturliga strömkällor i samma runda.

  Enligt min mening skulle jag tillåta en abonimation eller en Garou-Mage bara med en mycket bra anledning.

      
  svaret ges 14.11.2015 10:02
  -2

  Det finns faktiskt några viktigaste bakgrundsskäl till varför det är omöjligt. Den första är Avatar. Varje människa har en avatar och det är det som "vaknar" när han blir mage. Vampyren har inte en eller hon är vriden, besvimlad eller förbannad. Vampyren är "död", det är den främsta anledningen till att han inte kan bli mage. Det finns även en gammal mänsklig mage som försökte få odödlighet att bli en vampyr: hans namn var Tremere. Han förlorade de flesta av sina magiska krafter när han blev en vampyr. Därför är en varulv en levande sak, han mottar en välsignelse från naturen själv (Gaia), det är en bra anledning att han inte kan bli en vampyr. Nu när varulv inte blev mage, fick jag inga ledtrådar. Kanske är varulvans avatar lider av något slags bindande med Gaia som blockerar honom från att bli mage (eftersom gåvor betraktas som Hedge Magic). Tittade på Mage: Ascension boken och det säger ingenting om det.

      
  svaret ges 08.04.2013 04:50