Destroying a wesp nest

5

Vepsar har gjort 2 hål bredvid grunden av huset:

Min pappa vill vänta till vintern, men jag förstör först och främst båda bonarna innan de börjar sticka människor. Hur ska jag gå runt för att förstöra dessa?

    
uppsättning Mike 25.07.2016 02:53

5 svar

2

Sevin (karbaryl) är extremt giftigt mot tjurar, hornetter och bin; Men för säkerhet, du vill använda något med omedelbar knacka ner som bensin, eller någon kan av veps och hornet-mördare (som innehåller petroleumdestillat). Bensin fungerar bra (alltid) men har uppenbara miljö- och brandfaror, och det lämnar inte en insekticidrest som en burk av veps och hornkiller gör (vilket innebär att om du saknat några vepsar kommer de inte att dödas av återvänder till bensinbehandlade boet ... om du inte använder som en gallon gas).

Startvätska (dietyleter), aceton, färgförtunning, dieselbränsle och till och med isopropylalkohol kommer alla att ge en snabb nedslagning, men återigen lämnar de inte en insekticidrest. Tvålvatten kommer också att knacka ner dem ganska snabbt, men inte så snabbt som bensin. Också, som Ed Beal sa, kommer bromsrengöringen att knacka ner dem snabbt. Det finns generellt två typer av bromsrengörare: bensin (som dietyleter) och klorerad (som tetrakloretylen) ... båda arbetar snabbt.

Det är alltid bäst att applicera bekämpningsmedel på teskerna på natten, men om du måste använda en ficklampa eller lykta för att se ska du sätta ner lampan (belysa boet) minst 10 meter från dig själv (eftersom tjurar kommer att flyga mot ljuset).

När det gäller organiska bekämpningsmedel och eteriska oljor finns det i princip två klasser av eteriska oljor, fenoler och terpener (för övrigt består bensin av fenoliska och terpena molekyler). Timjanolja, nötköttolja och kanelolja är exempel på fenoliska oljor medan pepparmint, citron och lavendel är exempel på terpeniska eteriska oljor som ger en snabb bedövningseffekt mot de flesta insekter. I allmänhet väljs en kombination av fenol och terpenoljor för att ge (många) organiska insekticider en snabbare banning (som 0,5% till 2% är vanligt). Av de eteriska oljorna har timjan och lavendelolja snabbast effekt på veps. Pepparmynta och kryddnejlika skulle också vara ganska snabba. Citrongräs kommer att uppmuntra honungsbina att bo, och (generellt) avskräcka från gula jackanhöger ... det här är mer av en pheromonal cue. Lavendelolja kan locka humla bin och pepparmintolja kan locka kattdjur (det är sant). Jag har funnit att timjanolja har en lugnande effekt på vartor medan kanelolja har en provocerande / upprörande effekt på veps.

En lätt vegetabilisk olja eller mineralolja ger slutdöd för organiska insekticider (som 3% till 8% är vanligt) - genom kvävning ... även om lättare oljor som kapronsyra (10 kol), kaprylsyra (8 kolatomer) ) och kapronsyra (6 kolatomer) har en snabbare effekt. Oljor suspenderas i vatten med tvål eller ett ytaktivt medel som SLS (1% till 3% är vanligt), vilket igen är en allround insektsmedel.

De enda nuvarande exemplen på organiska insekticider som lämnar en rest är naturligt framställda pyretrum, spinosad, neemolja, sesamin, bakterier, svampar och extrakt som abamektin. Nikotin och ryanis / ryanodin (som inte längre tillåts av EPA) skulle emellertid också betraktas som organiska insekter. Jag skulle inte överväga att någon av de nuvarande viruspesticiderna är kvar. Endast pyretrum (aka krysantemum-extrakt) skulle vara ett lämpligt val för en organisk, återstående vepsdödare.

    
svaret ges 25.07.2016 16:09
1

Vänta tills skymning eller mörk när de är mindre benägna att vara aktiva. Få så många burkar av vitspray som behövs. Det beror på hur länge de har varit på denna sida. Det kan vara lättare att utnyttja hjälp med sprutningen.

Spetsprayen tillverkas vanligtvis för att spruta med en lång kraftig ström. Detta gör att du kan stå bort från ingången och applicera den största mängd insektsmedel. Mätta ingången som försöker översvämma öppningen med sprayen. 2 strömmar kommer att säkerställa att några flyktingar doseras med den dödliga sprutan och kan inte sticka någon.

Några förslag: Var noga med att du inte är allergisk mot vattnas gift som kan orsaka allvarlig chock och / eller död. Vissa vepsar kan utesluta din attack. Var redo för ett sting eller två. Smuts blandas med vatten och appliceras på vass som en poultice kommer att lugna den brännande känslan. Om du inte kan få en apirisk huva eller plagg, bära långa ärmar och skyddsglasögon som tätar mot huden. Använd inte glasögon som en vesp kan komma bakom och förhindra att du svävar bort den.

    
svaret ges 25.07.2016 05:49
0

Jag har framgångsrikt utslagit gula jackor genom att komma tillbaka på natten (när de är vilande) och kasta en matsked moth flakes ner i hålet. Vid slutet av nästa dag var de borta utan spår.

Om du inte vill komma för nära hålet (det gjorde jag inte), ta med en längd på 1/2 "rör med dig, sätt den ena änden i hålet och släpp mothflakesna ner i röret .

Om du vill döda dem, kommer ett skott vepsspray säkert att göra tricket. De gör organiska sådana som är gjorda av citrusolja och nötköttolja. (Du skulle tro att det var lite knäckt granola nonsens, men jag har använt det och det fungerade lika bra som de giftiga grejerna som Dow eller någon gjorde.)

    
svaret ges 25.07.2016 03:00
0

Jag hade gula jackor ett par gånger i mitt skjul och en vitköda under mitt däck en gång. Jag använde spetssprayen från affären. Om du inte hittar det där kan det vara slut i lager eftersom det finns tider när varven invaderar kraftigt och alla köper det. Prova en annan butik. Jag skulle inte försöka varmt vatten eftersom du inte kan hålla dig och det är viktigt! Ja, gör det på natten och ljuskällan längre bort i en annan riktning som du kommer att vara. Du kommer att bli förvånad hur många kommer att komma ut ur det hålet, att du inte fick den första sprayen. Och håll så mycket avstånd till dem som möjligt. Lycka till! Och kom ihåg säkerhet först!

    
svaret ges 04.08.2016 20:55
0

Jag hade ett liknande problem under mitt däck. Använt raid veps av en flaska och det förstörde det stora boet.

Jag sprutade först entrén för att förhindra attacken och använde sedan röret med sprutning inuti nästa. Nästa morgon flyttade väldigt få vartor runt och så småningom lämnade som boet förstördes. Sedan använde jorden för att täcka hålet.

    
svaret ges 27.10.2016 23:40