Vaccines för Thailand: Ska jag fortfarande försöka få dem?

3

Jag är rädd att jag tappade bollen helt när det gäller att få vaccinationer för min resa. Jag går till Thailand på en vecka för en åtta dagars vistelse och glömde helt att få mina nödvändiga vacciner (enligt CDC webbplats Jag behöver mina rutiner, Typhoid och Hep A).

Ska jag fortfarande försöka få dem så snart som möjligt? Eller är det inte värt att göra det nu, eftersom de kan göra mig sjuk före min resa? Vilken hjälp som helst skulle uppskattas! Jag är väldigt nervös, jag kan ha skruvat upp dåligt: /

    
uppsättning Phil 22.10.2015 19:50

2 svar

3

Vart åker du i Thailand? Om du fortfarande kan få dem, skulle jag föreslå att du fick dem bara för sinnesfrid. Rådgör dock med din läkare eftersom några av vaccinerna tar tid att vara effektiva och kan kräva flera besök till läkaren. Eller du kanske bara behöver en booster.

Jag är från Thailand och här är det råd jag kan ge dig. Drick inte kranvatten. Det är inte drickbart och flaskvatten det är billigt. Om du är rädd för myggor får du den bästa sprayen du kan hitta. Street mat är stor där borta men om du inte är säker på renligheten kan du hålla fast vid restauranger.

Om du ska vara i Bangkok bara tror jag det är relativt säkert. Men om du ska camping utanför Bangkok bör du kontakta din läkare.

Och var medveten om omedelbara hundar, det finns gott om det. Om du inte närmar dig dem, kommer de inte stör dig.

    
svaret ges 22.10.2015 20:09
2

Tyfus och Hep A? Det stora sättet du får dessa är genom att dricka vattnet och inte dricka det fina vattnet.

Allvarligt. Först och främst bör du bara dricka kranvatten i ditt hemland (om det finns). Även i ett första världsland är du inte van vid floran i vattnet om du inte växte upp i landet.

Och, Thailand är inte, upprepa inte, ett första världsland. De riktigt dyra hotellen kommer att berätta för vattnet är filtrerat, och vem vet, kanske det är. Drick inte det ändå.

Det är möjligt att få det från förorenad mat, mindre sannolikt, helt enkelt för att du äter mindre mat. Följ vanliga livsmedelssäkerhetsregler och du kommer att bli bra:

  • Ät inte utanför av mat (inga äpplen, inga druvor)
  • Ät inte köttfärs, om du inte är säker på att det har varit mycket noggrant kokt
  • Ät inte någonstans så kan du inte se dem laga matlagning. Fler människor förgiftas på fina hotellrestauranger än vid vägarna.
  • Ät inte där du ser vita människor som äter. Ät där du ser massor av lokalbefolkningen äter. De är där av en anledning.
  • svaret ges 23.10.2015 05:57