Do polyfosfater reducerar skalan i kylskåpsmakare?

1

Jag överväger att byta till ett polyfosfathaltigt vattenfilter för min kylskåpsmaskin / vattendispenser. För närvarande använder jag mjukat vatten för att förhindra kalciumuppbyggnad i ismaskinen / kylskåpet, men skulle hellre inte för att minska mitt natriumintag.

Så skulle polyfosfater kraftigt minska kalciumuppbyggnaden i min ismaskin? (Jag är orolig för de låga temperaturer som påverkar deras effektivitet). Eller fungerar det bara i varmvattenberedare? Ska jag använda någon annan kemikalie baserad på min vattenkemi? Eller är det skräpvetenskap?

Mitt vatten pH är 7,4-7,7, med ca 400 ppm CaCo3 (i West Lafayette, IN).

    
uppsättning Pigrew 11.09.2014 21:56

2 svar

1

Som ett alternativ kan du använda kaliumklorid istället för salt i ditt mjukmedel.

(På en sidoanteckning, med min matta borde två liter bara ha ett halvt gram natrium vid hårdheten)

    
svaret ges 11.09.2014 23:17
0

Vi löst detta problem genom att installera ett litet omvänd osmosfilter för ismaskinen samt för matlagning och dricks. Ett sådant filter kommer att mjukna vattnet utan att tillsätta några kemikalier alls.

Den enda nackdelen med detta är bekostnad. Du måste periodiskt byta filterpatroner. Det är inte outrageously dyrt, men säkert mer än salt.

En annan nackdel, antar jag att det här är en hel del vatten som slösas bort av filtret. Om du är på en pålitlig brunn kan det slöserade vattnet inte spela någon roll för dig. Om du verkligen behöver, kan du också återvinna det avloppsvatten för andra användningsområden. Vi är inte i brunn, och vår vattenförbrukning för is, matlagning och dryck dvärgas av resten av vår förbrukning för toaletter, duschar och tvätt (det vill säga vår vattenräkning gick inte upp). Så, jag bryr mig inte personligen om det "bortkastade" vattnet.

Den Costco som var lokal för oss hade ett system för ett par hundra som fungerade bra.

    
svaret ges 01.10.2014 23:57